Bøger / faglitteratur / sygehistorier

Hvor flygter man hen når man vil væk fra sig selv?


Beskrivelse


Personlig historie om livet med angst og depression. Henvender sig til alment interesserede, psykisk syge og pårørende.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. okt. 2021

af

af

Hamide Kara

d. 22. okt. 2021

Personlig historie om livet med angst og depression. Henvender sig til alment interesserede, psykisk syge og pårørende.

Med overskrifter som "Kollaps", "Indlæggelse", "At være syg i Dagens Danmark", "Råd til dig, der er ramt af sygdom lige nu" m.fl. fortæller Line Rosenberg Schmidt om at være på livets skyggeside. Forfatteren ønsker at være det sandhedsvidne, som hun selv søgte, men aldrig fandt, for at fortælle at der er liv og håb på den anden side af et sammenbrud. Beretningen starter med forfatterens arbejdsplads, tidligt forår i 2012, hvor arbejdspresset er stort, og usikkerheden omkring en yderligere fyringsrunde vokser. Som kollega, hustru, mor, datter og veninde fungerer alt fint men en fornemmelse af udbrændthed og afmagt sniger sig ind og medfører uventede sygemeldinger. Forløbet med angst og depression, udfordringerne i familielivet, indlæggelser over fem gange, kommunens tilbud til rehabilitering og stabilisering beskrives, og bogen slutter med en epilog og kontaktoversigt med fx PsykInfo, Angstforeningen m.fl.

Velskrevet bog i dagbogsform, som personligt og hudløst ærligt beretter om livet med psykisk sygdom gennem otte år. Man kommer helt tæt på forfatterens kamp for at overvinde sygdommen, bryde tabuet omkring angst og depression og stoppe stigmatiseringen.

Af andre personlige beretninger om psykisk sygdom findes fx Et liv med skizofreniLad mig være, forskruetMåske i morgen, Lad mig være, forskruet og Måske i morgen : om at leve med psykisk sygdomAf andre personlige beretninger om psykisk sygdom findes fx Et liv med skizofreni, og Måske i morgen : om at leve med psykisk sygdomAf andre personlige beretninger om psykisk sygdom findes fx Et liv med skizofreni, Lad mig være, forskruet og : om at leve med psykisk sygdom.