Bøger / skønlitteratur til børn / billedbøger

Hvor flyver du hen, Søster kanin?


Beskrivelse


Da Livs kanin dør, svæver dens krop op i himlen og ind i en mørk tunnel. Liv følger efter den og oplever en helt anden verden. Får hun sin kanin med hjem igen?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. okt. 2017

af

af

Marianne Agger

d. 31. okt. 2017

At miste et kæledyr er ofte en svær proces for et barn. Hvad sker der, når dyret dør? Billedbog om en pige, der undersøger, hvor hendes kanin kommer hen, da den dør. For børn fra ca. 4-7 år.

Liv elsker sin kanin. En dag leger kaninen ikke, og dagen efter dør den. Kaninens sjæl svæver op i luften og ind i en sort tunnel. Liv følger efter, selvom en rotte forsøger at forhindre hende i at gå ind i tunnelens mørke. Rotten siger, at det ikke er Livs tur endnu. Men Liv fortsætter og møder nogle sære væsener. Hun ser også kaninen, der ser glad ud. Liv vil trække kaninen med tilbage i den almindelige verden, men hun indser, at den nu hører til det nye sted. Til gengæld bliver rotten Livs nye ven. Dette er Christine Lund Jakobsen fjerde billedbog, mens Ane Øhrberg har udgivet to bøger.

Hvordan skal man forklare døden for et barn? Døden er et noget abstrakt begreb, men bogen her kan måske hjælpe med at få børn til at forstå og affinde sig med, at et kæledyr er dødt. Historien er en smule syret, men den bliver fortalt godt, og tegningerne illustrerer på en fin måde både kaninens vej fra liv til død og det specielle univers, den ender i.

Billedbogen Rufus i underverdenen handler om en dreng, der også besøger dødsriget i håb om at få sit afdøde firben med hjem igen. Derudover findes der en del andre billedbøger om emnet med forskellige vinkler.