Bøger / faglitteratur / erindringer

Hvor friheden begynder : årene som præsident


Beskrivelse


Nelson Mandela nåede ikke selv at gøre sin erindringsbog færdig, men den sydafrikanske forfatter Mandla Langa har haft adgang til Mandelas ufærdige kladder og omfattende notesbøger samt et stort arkivmateriale og har samlet det til en beretning om Mandelas præsidentperiode.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. okt. 2017

af

af

Henrik H Pedersen

d. 23. okt. 2017

Bogen skildrer Nelson Mandelas år som præsident i Sydafrika i perioden 1994 til 1999. For læsere af politiske erindringer og for dem som har læst Mandelas store erindringsværk Vejen til frihed.

Nelson Mandela begyndte at skrive denne politiske erindringsbog i slutningen af sin embedsperiode, men nåede ikke at færdiggøre den. Den anerkendte sydafrikanske forfatter Mandla Langa fik herefter opgaven at fuldføre bogen ved hjælp af Mandelas omfattende kladder og noteapparat. Bogen starter så at sige hvor Vejen til frihed slutter da Mandela er blevet Sydafrikas første demokratisk valgte præsident. Den fortæller samtidig historien om skabelsen af et nyt demokrati foruden læseren får indblik i Mandelas præsidentperiode samt internationale politiske relationer. Bagerst findes et større appendiks over organisationer, personer, steder og begivenheder, hvis man som læser taber tråden.

Vedkommende og interessant læsning om Mandelas præsidentperiode. Særlig relevant for den politisk interesserede læser.

Af lignende værker, med Mandelas egne ord, kan fremhæves EftertankerMandelas lære , som er sammenstykket af primære kildetekster såsom taler og notesbøger. Med særlig relation til politik og Mandela, som leder, bør nævnes Mandelas læreAf lignende værker, med Mandelas egne ord, kan fremhæves Eftertanker , som er sammenstykket af primære kildetekster såsom taler og notesbøger. Med særlig relation til politik og Mandela, som leder, bør nævnes .


litteratursiden.dk

d. 20. dec. 2017

af

af

Beth Høst

d. 20. dec. 2017

En detaljeret og læseværdig bog om Mandelas år som præsident på baggrund af hans egne notater og erindringer. Bogen hører til ved siden af alle de andre om det store ikon. Denne bog tager tråden op, ...


Weekendavisen

d. 3. nov. 2017

af

af

Louise Windfeld-Høeberg

d. 3. nov. 2017