Bøger / faglitteratur til børn / gåder

Hvor mange indianere? - og andre gåder


Beskrivelse


Gådebog, hvor det er nemt at finde svarene. De står nemlig lige på den næste side.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Vibeke Axelsen

2008

Denne gådebog kan selvlæses af børn fra 3. klasse (ca. 9 år), men nogle af gåderne skal nok gættes af ældre, da ord og begreber er sværere. Et eksempel: "Hvad får man, hvis man kloner en sørøver? En piratkopi!" Den er på den måde meget egnet for de små, der gerne dels vil læse selv og dels vil spørge andre - ofte voksne - og helst kunne grine ad, hvor dumme, de (vi) er. Den kan således medvirke til sjov læsetræning, om man vil.

Forfatteren - som også er illustratoren - er kendt i letlæsnings- gådebogsgenren. Denne gådebog består af 30 gåder. Den er nem at finde rundt i. Spørgsmålene står på højresiderne og svarene på venstresiderne på den næstfølgende side. Der er store, farverige og humoristiske illustrationer til alle spørgsmål og alle svar. De er med til at gøre læsningen og forståelsen af gåderne nemmere for målgruppen.

Der findes mange gådebøger i stil med denne. Forfatteren har tidligere udgivet Gåder for børn, som er opbygget på samme måde.

Gådebøger har et stort publikum. Et oversigtsblik på computeren en tilfældig lørdag i februar giver oplysning om, at bogstavelig talt næsten alle vore mange eksemplarer af gådebøger på skolebiblioteket - også Keld Petersens - er lånt ud. Denne vil med garanti komme til at lide samme dejlige "skæbne".