Bøger / faglitteratur

Hvorfor mænd altid er i sidste øjeblik og kvinder altid har styr på det hele


Beskrivelse


Guide til hvordan mænd og kvinder tænker og agerer forskelligt i forhold til julen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. nov. 2009

af

af

Anny Skov Madsen

d. 5. nov. 2009

Julen og forventningerne hertil lægger et stort pres på parforholdet. Bogen er en guide til, hvordan mænd og kvinder tænker og agerer forskelligt i forhold til julen. Primært yngre kvinder vil læse bogen, men den henvender sig også til mænd.

Parforhold udsættes også på prøve i julen, idet alle ønsker en glad jul med sine nærmeste. Bogen tager fat på de forskelle, der er på mænds og kvinders handlinger og tanker og beretter ret detaljeret om de temaer, der let fører til konflikter mellem mænd og kvinder. Det er fx om julegaver, forberedelser, julemad, familie, gæster, sex og firmajulefrokosten. Konflikterne og kropssproget beskrives. En del forklares med afsæt i hjerneforskningen og biologien, hvor kvinder var samlere og mændene jægere. Der er løsningsforslag til, hvordan kommunikationen ret let kan forbedres for at undgå misforståelser. Små casestudier belyser hvordan. Forfatterne er eksperter i kropssprog og kommunikation.

Konflikter i parforhold er velbeskrevet, men ikke tidligere så detaljeret med julen som omdrejningspunkt. Forfatterne har bla. skrevet Hvorfor mænd ingenting fatter, og kvinder altid mangler sko, 2005.

Julen giver også anledning til en del konflikter i parforholdet. Med afsæt i kommunikation og kropssprog giver bogen fin indsigt i forskellene på mænds og kvinders reaktioner og forslag til løsninger herpå. Det er både morsomt, men også lidt stereotypt.