Bøger / faglitteratur

Hvorledes politik fungerer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En indføring i grundlaget for samfundets indretning og udformningsmulighederne for politik.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Finn Windfeldt Hansen

2007

En kort introduktion til hvordan samfundets indretning kan eller bør tænkes at være. Hvordan agerer vi som individer i forhold hertil? Hvordan regulerer vi samfundets indretning og vores adfærd qua politiske tiltag? Alle med interesse herfor kan læse bogen. Teoretisk velfunderet, men den anskueliggør også tanker og teori i praksis. Til brug i videregående undervisning. Omslagsbilledet af Folketinget sender et forkert signal, idet Wagner i hele sin praksis fokuserer på den tyske forbundsdag, "Bundestag".

Wolf Wagner er professor i "Sozialwissenschaft" i Erfurt. Teksten er disponeret i en halv snes essays der med afsæt i skønlitteraturen: Daniel Defoe (Robinson Crusoe), Mark Twain (Huckleberry Finn m.fl.) og Antoine de Saint-Exupéry (Den lille prins) afdækker samfundsteorier og -modeller: det uselviske samfund, det egoistiske samfund, blandingsformer heraf, individets roller og adfærd, markedet, magt og herredømme, de reguleringer som følger heraf, og som politik er et favnende udtryk for.

Litteraturen om politisk teori, systemer, ideologier m.v. er voluminøs og tilbyder sig med navne som Machiavelli, Bismarck, Mao, Olof Palme m.fl. Wolf Wagner er ikke før oversat, se ellers bibliotek.dk for ty./eng. titler eller hans hjemmeside: www.fh-erfurt.de/so/homepages/wagner/index.htm.

En udgivelse hvori Wagner grundlæggende kortlægger det spændingsfelt som opstår omkring individets rolle og mulighed(er) i det omgivende samfund og som politik ses som et regulerende udtryk for.


Jyllands-posten

d. 30. aug. 2007

af

af

Dennis Nørmark

d. 30. aug. 2007Informationer og udgaver