Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I anden række


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Malou bor på Nørrebro med sine bedsteforældre, fordi hendes mor er død. Men hvad er det med hendes franske far, og hvad er det med det halve, Malou hele tiden kredser om?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 10. maj 2011

af

af

Elisabeth Bennetsen

d. 10. maj 2011

En vred bog om sorg, fortielser og direkte løgn for især piger over 12 år, hvis de kan lide at læse bøger om jævnaldrende med problemer. Fotoforsiden ser frisk ud, men fortæller kun, at bogen handler om en ung pige.

Malou er 13 år og bor hos sine bedsteforældre på Nørrebro, hvor de har en lille bed & breakfast. Det gør hun, fordi hendes mor er død og hendes far er totalt fraværende i hendes liv. Han optræder kun i form af gaver. Malou er en vred ung dame og er fx ikke meget for at knytte bånd med den jævnaldrende Vrå, da hun flytter ind med sin mor. Men Vrå maser sig på, og efterhånden får både hun og læseren optrævlet en familiehistorie med en mor, der hellere ville arbejde i Etiopien og som hele tiden har ladet Malou komme i anden række og en familie, som efter morens sygdom og død har lagt låg på både følelser og fortid. Og da Malou begynder at rode i, hvem hendes far er og opdager, at hele historien om den franske far er pure løgn, møder hun en del modstand, men hun får tilsidst sluttet fred med sig selv, og det tegner til, at hun nu kan komme videre. Historien er fortalt med både lokalkolorit, mange detaljer og flash backs og en sandhed, som afsløres drypvist. Forfatteren er debutant.

Emnet sorg og tab af forældre kendes fra flere bøger, men Ylva Ugglas bog Min mor bor på en stjerne 07/28 og Dorthe Nors Ann Lie 06/03 har vreden tilfælles.

En sørgelig historie, som i hvert fald viser, at man ikke skal bearbejde sorg og følelser ved løgn og fortielser.


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 17. juni 2011

af

af

Carl Christian Rasmussen

d. 17. juni 2011


Berlingske tidende

d. 3. juni 2011

af

af

Mai Misfeldt

d. 3. juni 2011