Bøger / skønlitteratur til børn / roman

En blå bog til Leonore


Beskrivelse


Esmeraldas verden går i stå, da hendes lillesøster, Leonore, driver til havs i en gummibåd og forsvinder. Esmeralda og hendes forældre må kæmpe for at finde sammen igen og komme tilbage til hverdagen.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 1. sep. 2015

af

af

Lone Rahbek Christensen

d. 1. sep. 2015

Smuk og poetisk bog om en pige, som har mistet sin søster - for børn fra 10 år.

Esmeraldas søster, Leonore, er forsvundet efter at være drevet til havs i en gummibåd, og familien er i så stor sorg, at de har svært ved at finde sammen igen. Esmeralda håber stadig, at Leonore vil dukke op igen, og hun føler skyld, fordi hun ikke holdt øje med sin lillesøster. Moderen sørger så meget, at hun ikke orker at være sammen med Esmeralda, og faderen prøver at holde sammen på familien. Den belgiske forfatter Linda van Mieghem har skrevet flere bøger for børn og unge, men dette er den første, som er oversat til dansk.

Bogen er en glimrende fortælling om et alvorligt emne. Den beskriver rigtig fint, hvordan livet i Esmeraldas familie ændres for altid ved søsteren død, og hvor vigtigt det er at dele sorgen med hinanden og at snakke med andre. Bogen er fint og nænsomt skrevet, set ud fra Esmeraldas synsvinkel. Den handler om både sorg, skyld, tab og håb, og selvom det er en sørgmodig fortælling, er den ikke sentimental. Bogen er letlæselig og opdelt i korte, overskuelige kapitler. Både forsiden og bagsideteksten rammer bogens indhold rigtig godt.

Der findes en del bøger om døden for børn. Maria langt borte handler om en pige, som mister en bror, her går familien også i opløsning, samtidig med at forældrene ikke magter at tage sig af hende.


litteratursiden.dk

d. 8. okt. 2015

af

af

Pia Bechmann

d. 8. okt. 2015

Hjerteskærende, sart og vidunderlig lille roman om skyldfølelse og sorg. Følsomt og delikat fortalt med fine og enkle sprogtoner, der går direkte i hjertet. Esmeralda er kun 11 år, da hun mister sin 9...


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 8 (2015)

af

af

Kirsten Aggerholm

Årg. 68, nr. 8 (2015)