Bøger / faglitteratur

I baghjulet på talentet : talenter i dansk cykelsport


Beskrivelse


Ved at bruge primært Sebastian Lander men også andre cykelryttere som eksempler, stilles skarpt på centrale dele af talentudvikling såsom hvordan man undgår at brænde tidligt ud og hvorledes man optimerer træningen. Vi hører også om træningsture, mandskabspleje, skader, motivation osv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. juni 2014

af

af

Steffen Gordon Nielsen

d. 30. juni 2014

Primært for udøvere af sporten og trænere, men interesserede i cykelsport vil også kunne bruge bogen, der giver et blik bag facaden uden at blive alt for teknisk.

Simonsen var som ung en talentfuld cykelrytter, men mistede tidligt lysten, og helligede sig i stedet trænergerningen. Han har i mange år været tilknyttet Køge Cykel Ring og her har han trænet mange talenter, bl.a. Sebastian Lander der i 2012 i en alder af bare 20 år vandt DM for seniorer. Netop Lander spiller en central rolle i bogen, hvor vi hører om hans op- og nedture, og hans udvikling fra talentfuld junior til professionel rytter. Ved at bruge Lander og andre ryttere som eksempler (fx den meget talentfulde Mie Bekker Lacota som stoppede i en alder af 19 år), stiller Simonsen skarpt på centrale dele af talentudvikling såsom hvordan man undgår at brænde tidligt ud og hvorledes man optimerer træningen. Vi hører også om træningsture, mandskabspleje, skader, motivation osv., alt sammen fortalt i et letforståeligt sprog uden alt for mange teoretiske begreber.

Bogen fungerer glimrende som generel introduktion til talentudvikling og træning, men ønsker man at gå yderligere i dybden er Cykelsport : aldersrelateret træning 10-18 år, 2011, et godt supplement.

Talentmassen bugner i dansk cykelsport, og forhåbentligt kan Simonsens bog være med til at begrænse det ofte store frafald. Med sin fine kombination af letforståelig teori og praktiske eksempler, giver det i hvert fald udøverne og trænerne gode kort på hånden.