Bøger / skønlitteratur til børn

I dag skal vi i svømmehallen


Beskrivelse


Billedbog. Lea er på vandloppeholdet. Hun lærer at få hovedet under vand, hun lærer at svømme først med bælte, siden kan hun uden. Hun lærer også badereglerne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. jan. 2009

af

af

Else Lerche

d. 5. jan. 2009

Billedbogen er til de 4-7-årige. Den er velegnet som forberedelse, når børn skal gå til den første svømmeundervisning og som støtte til samtale, mens man går.

Forfatteren kendes fra billedbøger med faglige emner, fx tandlæge og børnehave. Illustrator illustrerede forfatterens I dag skal vi stå på ski, 2007. Lea vil lære at svømme, så mor melder hende på vandloppeholdet. Ud over at opleve mor og Lea hygge sig sammen er det det faglige stof, historien lægger vægt på: at vaske sig inden, at blive fortrolig med vand, at få hovedet under, at svømme med bælte og til sidst uden, svømmeudstyr man har brug for, baderegler og andre anvisninger. Lea har mod på det hele og lærer hurtigt. Jenny på holdet er mere forsigtig og langsom. Fint at der er identifikationsmuligheder for børn af begge støbninger. Teksten er velskrevet. Selvom den giver mange oplysninger, er der ind imellem brug for uddybende forklaringer. Illustrationerne er malet i en tydelig, realistisk streg, der støtter forståelsen. Personerne er tegnet enkelt, men udtryksfuldt. Forsiden viser bogens tema, bagsideteksten er dækkende for indholdet.

Nogle titler til samme aldersgruppe griber emnet humoristisk an, fx Kan du lære mig at svømme?, 2007. Den lille svømmeskole, 2001 er som bedømte bog seriøs.

Billedbogen lærer ikke en at svømme. Den giver indtryk af, hvordan man lærer det, og formidler Leas begejstring. Den udstråler at det er sjovt, ikke svært, og giver læseren lyst og mod til selv at lære det.Informationer og udgaver