Bøger / faglitteratur

I Danmarks tjeneste


Beskrivelse


Politiker Kristian Jensens (f. 1971) refleksioner, personlige oplevelser og holdninger til udenrigspolitikken i forbindelse med hans job som Danmarks udenrigsminister og rejser rundt omkring i verden.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. nov. 2016

af

af

Jytte Bræmer

d. 8. nov. 2016

En udenrigsministers refleksioner og holdninger til udenrigspolitikkens væsen og relevans. For alle med politisk interesse for vores omverden.

På sine mange rejser har Kristian Jensen fundet tid til at skrive bogen, der beskriver de udenrigspolitiske udfordringer og de strategiske overvejelser bag hele indsatsen. Han forklarer balancen og sammenhængen mellem diplomati, vækststrategier, handelsaftaler, udviklingsbistand og politisk stabilitet. Han øser af sine personlige oplevelser på de mange rejser og kommer bredt rundt i de politiske problemstillinger: skævheden i verdens velstand, flygtningekriser, betingelser for vækst i 3. verdens lande, værdien af vores internationale institutioner, Brexit, venner og fjender, danskernes sammenhængskraft o.m.a.

KJ er velskrivende og vidende og formår at formidle de store perspektiver via de små oplevelser og vice versa. Det er i sagens natur et politisk indlæg, men befriende at der er tid og plads til argumentation og refleksioner, der stikker dybere end den overskrifts nyhedsstrøm, som vi som regel må nøjes med. Det er en meget optimistisk politiker, vi møder - trods de kæmpemæssige problemer, verden står overfor. Uanset politisk observans er det en bog, man bliver klogere af.

Udenrigsminister giver et portræt af 6 udenrigsministre og udenrigspolitikken fra midt i 1970'erne og frem til 2007.


Berlingske tidende

d. 19. nov. 2016

af

af

Ole Damkjær

d. 19. nov. 2016