Bøger / faglitteratur / erindringer

I en tynd tråd : om at leve med en alvorlig sygdom : erindring


Beskrivelse


Niels Frid-Nielsens (f. 1954) beretning om hvordan tilværelsen i 2012 blev vendt på hovedet på grund af en tumor i hjernen. Tiden efter med genoptræning, sætter tanker i gang om livet efter en livstruende sygdom, men også om opvæksten og hvordan han blev kulturjournalist.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. apr. 2020

af

af

Kirstine Louise Grøngaard

d. 24. apr. 2020

Sygdomsberetning fra kulturjournalisten Niels Frid-Nielsen, som i 2012 fik bortopereret en hjernetumor. For interesserede i biografier, der kredser om emnerne døden og livet.

Niels Frid-Nielsen havde fuld gang i karrieren og familielivet. Han rejste verden rundt med arbejdet og var kendt for at have overblik samt overskud. I løbet af 2011 begynder der dog at ske forandringer; han bliver kort for hovedet, meget træt og begynder at få synsforstyrrelser. I januar 2012 bliver han sendt til scanning, hvor man lige bag hans øjne finder en tumor på størrelse med en mandarin. De efterfølgende måneder med genoptræning sætter mange tanker i gang hos Niels, tanker der kredser meget om livet efter en livstruende sygdom. Han begynder så småt at læse igen og støder på litteratur om sygdom, som han oplever at han kan relatere rigtig godt til, bl.a. Christian Jungersens roman Du forsvinder. Hans tanker går også tilbage til hans opvækst og hvordan han er havnet i jobbet som kulturjournalist.

En rigtig interessant og stramt komponeret bog om et helt almindeligt liv, som pludselig bliver vendt på hovedet pga. en tumor i hjernen. Det er både interessant at høre om Niels' liv inden sygdommen ramte samt om de tanker han gør sig om at være kommet ud på den anden side.

RåstyrkeAt leve og at døKære Henning er også en førstehåndsberetning om livet med en hjernetumor. Ligeledes er At leve og at dø og Kære Henning, som er fortalt af pårørendeRåstyrke er også en førstehåndsberetning om livet med en hjernetumor. Ligeledes er og Kære Henning, som er fortalt af pårørendeRåstyrke er også en førstehåndsberetning om livet med en hjernetumor. Ligeledes er At leve og at dø og , som er fortalt af pårørende.


Kristeligt dagblad

d. 10. juni 2020

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 10. juni 2020