Bøger / skønlitteratur / roman

I kamp mod tiden


Beskrivelse


I år 2025 har den tidligere elitesoldat Hugh "Guts" Stanton mistet sin familie under tragiske omstændigheder og ønsker ikke selv at leve videre. En mystisk organisation giver ham tilbuddet om at rejse tilbage i tiden, forhindre mordet på ærkehertug Franz Ferdinand og derved forhindre første verdenskrig. Men kan man bare ændre på historien?

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. mar. 2015

af

af

Michael Olsen

d. 4. mar. 2015

Hvad nu, hvis man kunne ændre historiens gang? Har du tænkt denne tanke, så er "I kamp med tiden" lige bogen for dig. Især, hvis du kan lide alternative historiske spændingsromaner.

Ben Elton har skrevet romanen, der genremæssigt befinder sig i spændingsfeltet mellem science fiction og kontrafaktisk litteratur. Hovedpersonen Hugh Stanton, der er tidligere elitesoldat og eventyrer, får i et trøstesløst år 2025 tilbuddet om at rejse tilbage i tiden til 1914 for at forhindre mordet på Ærkehertug Franz Ferdinand, der menes at være startskuddet til første verdenskrig. Hugh Stanton har mistet sin familie og ser ingen grund til at fortsætte livet, så han siger ja til tilbuddet.

"I kamp mod tiden" er en fremragende skrevet tidsrejse-historie, der bliver bedre og bedre efterhånden som man får læst sig igennem den. Sproget flyder hurtigt afsted, ligesom plottet også tvinger læseren til at vende side efter side.

Der er tydelige henvisninger til Ray Bradburys fantastiske tidsrejsenovelle "En lyd som torden" i novellesamlingen Solens gyldne æbler22.11.63. Stephen King er for nylig udkommet på dansk med romanen 22.11.63, hvor en tidsrejsende skal forhindre mordet på KennedyDer er tydelige henvisninger til Ray Bradburys fantastiske tidsrejsenovelle "En lyd som torden" i novellesamlingen Solens gyldne æbler. Stephen King er for nylig udkommet på dansk med romanen , hvor en tidsrejsende skal forhindre mordet på Kennedy.


litteratursiden.dk

d. 23. mar. 2015

af

af

Arne Larsen

d. 23. mar. 2015

Hvad ville du ændre, hvis du kunne rejse i tid, og hvad ville der ske, hvis der blev ændret i historien? Ben Elton tager i sin nye tankevækkende og interessante roman livtag med tidsrejsen. Hugh Guts...