Bøger / faglitteratur

I skoven med lup


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2013

af

af

Peter Martin Jørgensen

d. 12. juni 2013

Praktisk og fin aktivitetsbog for nysgerrige på vej ud i de danske skove. Niveauet er fagligt højt men forståeligt. Målgruppen kan være lærere og voksne der søger inspiration til en natur-tur. Formidles sammen med vandretursfoldere og naturhåndbøger.

Hæfte i serien Natur og museum, der er en praktisk guide til udforskning af de danske skove med lup. Forfatteren kendes fra en række naturguides og naturbøger. I denne tager han os med helt ned på skovbunden, til en magisk verden, der kun ses gennem lup. Udgivelsen består af 28 opslag, der beskriver både planter og dyr med billeder, fakta og hvad man konkret kan se. Fx skovskarnbasse, hvor der fortælles om billens liv, hvor man kan finde den, og at den gennem lup fungerer som transportmiddel for diverse mider. De enkelte opslag fungerer for sig, og læsning i rækkefølge er ikke nødvendig. De få opslag sætter en kvantitativ begrænsning, der dog opvejes af grundigheden. Bagerst findes en kalender, der viser tid på året for de enkelte aktiviteter. Her findes også forslag til supplerende læsning. Udgivelsen har ingen ryg, hvilket betyder den kan gemme sig på hylden.

Der findes naturguider som fx Hvad finder jeg i skoven og Skovens dyr og planter, men denne har mere fokus på fordybelsen og aktiviteten, end et komplet overblik.

Hæftet I skoven med lup er en rigtig fin udgivelse, der, på et højt fagligt plan, lægger op til en tur i skoven, og at opleve dimensioner man ikke normalt ser. Absolut anbefalelsesværdig.