Bøger / faglitteratur

Naturguide Island


Beskrivelse


Generel information om Islands geologi og geografi med beskrivelse og fotos af fugle, pattedyr, planter og lokaliteter.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. maj 2019

af

af

Martin Jørgensen

d. 8. maj 2019

Brugbar naturguide til inspiration og identifikation af Islands geologi, fugle, pattedyr og planter. For alle der har lyst til at se og opleve naturen i Island.

Islands natur er emnet i denne håndbog, der giver den rejsende et overblik over geologien samt hjælp til identifikationen af fugle, pattedyr og planter. Islands natur er forholdsvis afgrænset, så bogen præsenterer simpelthen alle almindeligt forekommende arter, men også mere sjældne og sporadiske forekomster. Dele af bogen består af mindre kulturhistoriske afsnit hvor fx geografi, klima, fuglelivet, plantevækst og hvalfangsten beskrives. Resten af bogen er identifikationsopslag, hvor der på hver side kort beskrives 2-4 arter. Hovedparten af opslagene er med farvefotos. Her angives de enkelte arter med dansk, islandsk og videnskabeligt artsnavn. Hver art beskrives med kendetegn, familie, forekomstperiode og hvor den kan findes på Island.

Intet mindre end hele Islands natur beskrives ganske kort i den handy lille bog. Beskrivelserne er korte og præcise, med lige akkurat nok information til identifikation. De kulturhistoriske afsnit giver godt overblik og danner en fin kontekst. En grundig og frem for alt brugbar guidehåndbog, der er oplagt i den naturrejsendes rygsæk.

Der findes mange fine rejseguides til Island, men ikke med så målrettet natursigte. Islands dyr og planter dækker samme område.


Flora og fauna

Årg. 124, h. 3/4 (2019)

af

af

Jens Reddersen

Årg. 124, h. 3/4 (2019)


Urt

Årg. 44, nr. 2 (2020)

af

af

Claus Helweg Ovesen

Årg. 44, nr. 2 (2020)