Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I skyggen af Taliban


Beskrivelse


Max søger friheden og eventyret i Kabul. En anderledes, spændende og meget farlig verden.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 6. feb. 2013

af

af

Mads Overmark

d. 6. feb. 2013

Bogen henvender sig til børn i 6.-8. klasse. Den kan bruges til træning af indholdslæsning, som en del af et emnearbejde om krigene i Afghanistan, landets historie eller danske børns møde med fremmede kulturer og livsbetingelser i fattige lande. Endelig kan den bruges til underholdning i fritiden, fra ca. 12 år.

Max på 12 og hans forældre er udstationeret i Afghanistan. Han kan leve et distanceret liv beskyttet af bevæbnede vagter og gå i en international skole, men Max søger friheden i Kabuls gader. Her møder han fattigdom, tiggerbørn og kvindefjendsk, religiøs fanatisme. Det får ham til at reflektere over de priviligerede forhold, han kommer fra. Afsluttende erkender Max, uddannelse er vejen, hvis fattige og undertrykte skal have en chance for et bedre liv. Forfatteren, der selv har boet i Afghanistan, får flettet meget om landets historie og forholdene under Talibans rigide regime ind i den flydende og letforståelige handling. Sproget bør ikke give problemer for målgruppen.

Mit stjålne ansigt : kvinde i skyggen af taleban og Den usynlige pige har lignende tema, men bøgerne kan mere supplere end afløse hinanden. De kan bruges til at differentiere klassens læsning.

Bogen tilbyder børn indsigt i et, i mere end en forstand, meget fjernt land.