Bøger / skønlitteratur til børn / roman

I vulkanens skygge


Beskrivelse


Det magiske hus i træet tager Jacob og Anne med tilbage til Romerriget. De havner i byen Pompeji smamme dag, som byen vil blive udslettet af vulkanen Vesuv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2008

af

af

Vibeke Axelsen

d. 22. maj 2008

Bøgerne henvender sig til 8-10-årige, der kan lide spænding og "gamle dage". De er til fritidslæsning.

Disse fire er nr. 13-16 i serien Det magiske hus i træet. Handlingen er en blanding af spænding og fakta. Indholdet i bøgerne er bygget over samme skabelon: søskendeparret Jacob, 8 og Anne, 7 får en opgave af den magiske mesterbibliotekar Morgan le Fay, som rejser gennem tid og rum og samler bøger ind. Børnene er også blevet udnævnt til mesterbibliotekarer og skal nu ud på fire nye rejser (en i hver af de fire bøger) for at redde nogle vigtige historier. På alle rejserne når de kun på et hængende hår tilbage. I I vulkanens skygge kommer de til Pompeji den dag, da vulkanen går i udbrud. De redder fortællingen om Herkules. I I dragekongens fodspor rejser de til det gamle Kina og redder en gammel kinesisk legende. I Vikinger på vej oplever de Irland i vikingetiden og redder en irsk fortælling om søslangen Sarph. De møder munken, der var ved at skrive den. I Farlig olympiade er de til olympiade i det gamle Grækenland, hvor de henter fortællingen om Pegasus. I nr. 16 viser Morgan til sidst børnene stjernetegnene, som forestiller de figurer, de har bragt hende. Illustrationerne er s/h tegninger i en lidt "stiv" streg.

I serien er der 12 foregående bind, som er skåret over nogenlunde samme læst.

Mange børn holder meget af spænding og mystiske hændelser og af at læse serier, og disse krav opfyldes her, så bøgerne har højst sandsynligt potentielle læsere, der kan læse lix 21-22 (3.-5. kl.).