Bøger / skønlitteratur til børn

Ib går ud af bussen


Beskrivelse


Billedbog. Hunden Ib vil gerne med bussen, men buschaufføren siger; "Hunde kun i følge med mennesker." Ib går derfor ud af bussen igen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 12. nov. 2015

Den 14. billedbog om hunden Ib, der her vender en dum situation i bussen til noget godt, og hjælper en gammel dame. For børn på 3-5 år og deres voksne.

Hunden Ib vil gerne med bussen, men buschaufføren siger; "Hunde kun ifølge med mennesker." Ib går derfor ud af bussen igen. En gammel dame med stor indkøbstaske vil også gerne med, men chaufføren siger; "Billetten er gammel." Damen må derfor også gå ud af bussen igen, men så får Ib en god ide. Ib kører den ældre dame i hendes indkøbstaske. "Og nu gør det ikke noget at biletten er gammel.", siger damen. "Nej, og nu er jeg i følge med et menneske.", siger Ib.

Det er en pudsig, sjov og "skæv" billedbog med en positiv pointe. Ib vender en dum situation til noget positivt. Den vrede buschauffør, som sikkert har ret, går ikke Ib på nerverne, han får noget godt ud muligheden i højt humør.

Bogen ligger fint i tråd med de tidligere titler om Ib, især de senere, som fx Ib slukker brandmanden. Bogen er kvadratisk har samme stil og layout, som de øvrige bøger i serien om Ib. Serien ligner ikke rigtigt andet til målgruppen.