Bøger / faglitteratur

Ikke alle haner galer : om maskulinitetens vilkår i det moderne samfund


Beskrivelse


Den psykiske udvikling fra dreng til mand, om faderskab og moderbindinger samt om jagten på maskuline værdier.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. jan. 2015

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 22. jan. 2015

Kritik af den moderne, inkluderende børneopdragelse henvendt til alle med interesse for debat om familie og kønsroller.

Den medievante psykolog (fx ADHD-debatten) fortsætter i sin ottende bog opgøret med 68-oprøret, humanismen og deres følger, bl.a. reformpædagogik og curlingbørn. Det matriarkalske samfund er fuldbyrdet, og børn er ophøjet til guder, mens der ikke længere er plads til manden eller faderen. Mænd spiller ingen rolle og har ingen identitet. De kvindelige værdier (skabelsesfryden) dominerer over de mandlige værdier, (adskillelsestrangen). Den moderne familie er kaotisk, ineffektiv og demoraliserende. Løsningen er den vellykkede kernefamilie. Dokumentationen finder bogen i skønlitteratur, film, og værker fra filosofi, sociologi, psykologi og biologi. Samt eksempler fra forfatterens egen praksis.

Forfatteren udvælger eksempler og fortolker disse så de passer til bogens klare teser og pointer. Nuancer forsvinder til fordel for generaliseringer, og bl.a. sociologer, velfærdssystemet, moderroller og ungdomsoprør bliver sine steder skåret over en kam. Sproget er letforståeligt og veloplagt, fx gennem leg med ord for at vise det bagvedliggende verdenssyn.

Bogen er meget mere omfattende end forfatterens Det er ikke alle haner der galerMandens byrde! (2013). Der findes et par enkelte lignende nyere bøger, fx antologien Mandens byrdeBogen er meget mere omfattende end forfatterens Det er ikke alle haner der galer! (2013). Der findes et par enkelte lignende nyere bøger, fx antologien .