Bøger / faglitteratur

Ildfast i krydsild : standhaftig skoleledelse i brændpunktet


Beskrivelse


Hjælp til skoleledere, der gerne vil bevare overblikket og har overskud til at lede skolen på den mest frugtbare måde for alle parter - også for en selv. Med en række cases fra skolelivet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2012

af

af

Boy Olesen

d. 23. nov. 2012

Bogen henvender sig til alle, der har interesse i at drive skole. Umiddelbart signalerer bogen, at det er ledelsen der er målgruppen, men også andre aktører kan få stor glæde af bogen.

En rigtig god og lettilgængelig bog, der på en enkelt og meget overskuelig måde kommer med sit bud på, hvad god skoleledelse er. Forfatterne vil forstyrre forståelser og anspore til iværksættelse af praktiske tiltag. Der er en god vekselvirkning mellem teori og praksis, med hovedvægten på praksis. Krydsild er en uundgåelig del af en skoleleders hverdag, derfor er det nødvendigt at være ildfast. Skolelederen skal kunne kommunikere og tænde en ild hos medarbejderne, hvilket ikke er muligt, hvis hun ikke selv brænder. Der er ligeledes et afsnit om, hvad skolelederen kan gøre for ikke selv at brænde ud, og fortsat være skolens fakkelbærer. Hun er ansvarlig for et sundt arbejdsmiljø, og skal have en reel forståelse for, hvad der skal til hvornår, hvordan og hvorfor. Bogen kommenterer første halvdel af "Rejseholdets" anbefalinger fra 2010, til at få Folkeskolen i top 5. Hvert kapitel i bogen afsluttes med en række spørgsmål til refleksion, som samtidig bliver en slags resume af selve kapitlet. Meget praktisk er der løbende gennem bogen en række cases fra skolelivet.

Samme emnekreds som Skoleledelse i praksis af Gitte Lohse og Gitte Moltzen.

En god og meget anvendelig bog, der selv i en travl hverdag vil være hurtig at få inspiration og vejledning af.


Danske kommuner

Årg. 44, nr. 16 (2013)

af

af

Grethe Andersen

Årg. 44, nr. 16 (2013)