Bøger / faglitteratur

Ind i skoven : skovbadets kunst og videnskab : shinrin-yoku - den japanske vej til et bedre helbred


Beskrivelse


Om den japanske metode hvor man optimerer sit fysiske og mentale helbred ved hjælp af skovbade. Her føler man naturens/skovens nærvær og bader i de omkringværende indtryk. Med vejledning til hvordan skovbadning kan inkorporeres på forskellig vis i dagligdagen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. apr. 2019

af

af

Heidi Mørch

d. 16. apr. 2019

De positive effekter for krop og sjæl af at bade sig i skovens lyde, dufte, ro og energi er hvad japansk skovbadning og denne bog handler om. For interesserede i naturens helende kraft i almindelighed og Japan i særdeleshed.

Skovbadning eller på japansk Shinrin-yoku drejer sig om at optimere sit fysiske og mentale helbred ved hjælp af ophold i og bevidst brug af fortrinsvis skov men også andre naturområder. Shinrin-yoku er en del af klassisk japansk kultur, men denne bog bygger på solid dokumenteret banebrydende forskning der viser at tid med træer og planter - også indendørs i hjemmet har positiv effekt i forhold til en række lidelser og sygdomme - ved at sænke blodtrykket, mindske stress, øge energiniveauet og forbedre immunforsvaret. Med praksisanvisninger til hvordan skovbadning kan inkorporeres på forskellig vis i dagligdagen. Beskeden bearbejdning til danske forhold. Forfatteren er lektor ved Nippon Universitets medicinske fakultet og en af verdens førende eksperter inden for skovbadning.

Meget fin og praktisk brugbar indføring i en central del af japansk kultur. Og til sidst en advarsel: denne bog risikerer at medføre en voldsom lyst til at besøge Japan.

Skovbadning har sit eget kapitel i JaponismeMindfulness i naturenNaturen forkæler din hjerne, er omtalt i Mindfulness i naturen og i Naturen forkæler din hjerne findes et afsnit om skovbadning i dansk sammenhængSkovbadning har sit eget kapitel i Japonisme, er omtalt i og i Naturen forkæler din hjerne findes et afsnit om skovbadning i dansk sammenhængSkovbadning har sit eget kapitel i Japonisme, er omtalt i Mindfulness i naturen og i findes et afsnit om skovbadning i dansk sammenhæng.