Bøger / skønlitteratur / roman

Ind til benet


Beskrivelse


Krimi fra England, hvor makkerparret Diana Fry og Ben Cooper skal løse en sag om en serieforbryder i den lille landsby Withens.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2009

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 29. okt. 2009

Bred målgruppe blandt de mange læsere som holder af en gedigen engelsk spændingsbog, hvor stemning og plot fylder mere end blodig action. Selvfølgelig for dem, som har nydt de første 3 bøger i serien.

4. bind i serien, hvor makkerparret Diana Fry og Ben Cooper dygtigt deducerer sig i igennem et dystert stemningsmættet moseområde, Peak District. Et på mange måder typisk engelsk landskab, hvor spøgelserne nærmest står i kø for at komme ud af skabet forløst af et overraskede plot. Omdrejningspunkt er den lille landsby Withens, en serieforbryder (indbrud) er på færde. Flere sager bevæger plottet. Den ene er et par år gammel, men nager stadig. En ung kvinde forsvinder, uden hendes lig findes. Til gengæld dukker frem af moseområdet et brutalt molesteret lig af ligeledes en ung mand, en bekendt af den unge forsvundne kvinde. Er der en oplagt forbindelse, og hvad er sandheden mon bag en lokal mystisk, nærmest klanagtige familie, der er efterkommere af områdets tunnelbyggere? En vigtig sidehistorie er de ny oplysninger, der dukker op om den ene opdagers ligeledes forsvundne søster. Jeg har endnu ikke læst de andre 3 bind, men 4. bind, der ikke er gru og tju-bang action, men typisk engelsk spænding, når den er bedst, giver bestemt lyst til at rette den fejl.

4. bind af serie, hvor flere sikkert er på vej. Kan sammenlignes med fx Dexter, Goddard og måske også Rankin.

Velskrevet spændingsbog med et godt tænkt plot, der levnes tid til at udvikle sig til stor fornøjelse for læseren.


litteratursiden.dk

d. 14. dec. 2009

af

af

Morten Bagger

d. 14. dec. 2009

Mord og mærkelige traditioner i ny krimi fra det øde og farlige Derbyshire med Diana Fry og Ben Cooper. I sin fjerde krimi fra de øde og gådefulde egne i Peak District fortæller Stephen Booth om den l...