Bøger / skønlitteratur / krimi

Jerntungen : kriminalroman


Beskrivelse


Krimi. Med fundet af Marie Tennant står politiet i nationalparken Peak District med tre mistænkelige dødsfald. Kriminalassistent Diane Fry kommer ikke ud af stedet med de to andre sager. Og imens går kollegaen Ben Cooper sine egne veje.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Kresten Søe Christensen

2007

For den mere kræsne krimilæser, som både ønsker spænding, personskildring og miljø.

Tredje bind i serien om kriminalfolkene Ben Cooper og Diane Frys meriter i den engelske provins, hvor vi kommer dybt ind i en atmosfæremættet skildring af både politifolk og områdets beboere. Fry og Cooper nærer dyb mistillid til hinanden og kæmper for at kunne holde ud at arbejde sammen. Med fundet af den stivfrosne Marie Tennant i sneen i nationalparken i Peak Districkt og et ukendt lig, der rammes af en sneplov, står politiet i Derbyshire med tre mistænkelige dødsfald. Fry kommer ikke ud af stedet, mens Cooper instinktivt fatter interesse for et flystyrt fra 2. verdenskrig, hvor et netop ankommet kvindeligt barnebarn fra Canada støder på en mur af lokal fjendtlighed i ønsket om at rense piloten, der er hendes farfar. Den gamle tragedie viser sig at knytte trådene og rumme nøglen til løsning.

Til krimilæsere som nyder miljøet hos fx Colin Dexter og Robert Goddard.

En gedigen kvalitetskrimi med en overbevisende historisk baggrundsramme, hvor miljø, personer og modsætningerne mellem de to opdagere i lige så høj grad som opklaringen bærer handlingen. De mange ofte omstændelige stemningsbilleder og de dvælende beskrivelser af personer og miljø er både en styrke og en svaghed. Gennemsnitsentusiasten, som sætter action i højsædet, vil næppe læse den til ende, men den vil værdsættes af de læsere, der ønsker at kombinere krimioplevelsen med romanens kvaliteter.


litteratursiden.dk

d. 9. juli 2007

af

af

Tonny Hornbæk

d. 9. juli 2007

"Jerntungen" er en spændende og velfortalt krimi - med rigeligt af mord, hemmeligheder og et isnende landskab, der danner en flot ramme om selve historien. Bogen er Stephen Booth’s tredje roman på dan...


Berlingske tidende

d. 16. juni 2007

af

af

Else Cornelius

d. 16. juni 2007