Bøger / faglitteratur

Indre bæredygtighed


Beskrivelse


Bogen giver et bud på hvordan vi kan blive bevidste om egne livsparadokser og dermed skabe mere medmenneskelighed i os selv, i samfundet og i vores relationer.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2020

af

af

Sanne Mendel

d. 29. apr. 2020

Selvhjælpsbog om personlig udvikling som sætter fokus på indre bæredygtighed. For læsere af selvhjælpsbøger og bøger om personlig udvikling.

Bogen ønsker at skabe en bevidsthed omkring vores egne indre livsparadokser i relation til vores ydre omgivelser. Bogens seks paradokser er værdighed og mindreværd, magtfuld og magtesløs, tillidsfuld og kontrollerende, tiltrukket og afvisende, frihed og begrænsning, samt at leve og at overleve. Forfatteren bearbejder de seks paradokser ved hjælp af en model. Modellen skal repræsentere, at livets ydre-indre vilkår forekommer i hvert paradoks. Figurativt danner den et kryds som består af en vertikal akse, som er det indre/individet, og en horisontal akse, som er det ydre/omverdenen. Selve krydset anvendes som omdrejningspunktet for alle seks paradokser og skal, samlet set, repræsentere bæredygtighed.

En udmærket begynderbog indenfor emnet personlig udvikling, der formidler et overordnet budskab om, at vi alle er gode nok som vi er. Kapitlerne forekommer dog en kende rodet, da de er en blanding af hvad forfatteren selv synes og føler, i kombination af andre teoretikers begrebsanvendelser, samt korte eksempler fra forfatterens egne klienter. Som læser mangler man nogle praktiske metoder hvorpå bogens paradokser kan gennemarbejdes på det personlige plan.

En bog som kan anbefales indenfor emnet er Dit selvhelbredende sind af Mette Louise Holland.