For læsere der ynder politiske spændingsromaner med fokus på højaktuelle problemer i det danske samfund.
Det er journalisten Olav Hergels anden roman, begge med den ihærdige og hæderlige journalist Rikke Lyngvig som hovedperson. Zaki fra en flittig, velintegreret indvandrerfamilie drager i byen med 3 venner for at fejre sin flotte studentereksamen. Ved et diskotek chikaneres de af en racistisk dørmand, der ender med at blive stukket ihjel. Det bliver startskuddet til en række uroligheder over hele landet, og pressen og politikerne udnytter den tragiske begivenhed. Bogen er befolket med en række fiktive personer, bag hvem man bl.a. let genkender danske politikere med deres specielle retorik. Hergel er en kompetent fortæller, og bogen rummer en vis spænding i beskrivelsen af udredningen af den tragiske begivenhed. Temaerne fremmedhad og vanskelig integration udfoldes skarpt og med et stort personligt engagement, men også nuanceret, og er bortset fra enkelte lovligt docerende passager naturligt integreret i historien. Personbeskrivelsen er ikke helt fri for klichéer, men rummer et par stærke kvindeskikkelser og en indsigt i Zakis moralske dilemma.
Ligesom forgængeren Flygtningen fra 2006 et klassisk eksempel på en politisk roman med fokus på højaktuelle samfundsproblemer.
En politisk spændingsroman om racisme og fejlslagen integration i dagens Danmark, der især udmærker sig ved sin skarpe beskrivelse af den politiske arena og mediernes verden.