Bøger / faglitteratur til børn / taler

Ingen er for lille til at gøre en forskel


Beskrivelse


Samling af den svenske klimaaktivist Greta Thunbergs (f. 2003) historiske og mest banebrydende taler i Europa og USA i perioden 2018-2019.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 30. apr. 2020

af

af

Lars Ovesen

d. 30. apr. 2020

Greta Thunberg, miljøenglen fra Sverige. Læs her nogle af hendes taler og fordøj dem stille og roligt. For miljøbevidste læsere i alle aldre, men bestemt også for opgaveskrivende.

Teksten starter med Gretas tale ved Klimamarchen i Stockholm den 8 september 2018. Herefter følger, i kronologisk orden, en lang række taler som Greta har holdt. Læs blandt andet hendes tale til World Economic Forum mødet i Davos i januar 2019 eller talen til FN's generalforsamling i New York i september 2019.

Hele verden ved vel efterhånden hvem Greta Thunberg er - den unge svenske miljøforkæmper med det iltre temperament. Ved at læse hendes taler kan man blive klogere på hendes holdninger og ståsteder. Nogle mere ekstreme end andre, men alle med det klare formål at beskytte og rede miljøet.

Umiddelbart findes der ikke noget direkte sammenligneligt, men for yderligere litteratur omkring miljøspørgsmålet se fx Globale målHvordan skaber vi bæredygtig udvikling for alle? eller Hvordan skaber vi bæredygtig udvikling for alle?Umiddelbart findes der ikke noget direkte sammenligneligt, men for yderligere litteratur omkring miljøspørgsmålet se fx Globale mål eller .