Bøger / faglitteratur

Inklusion i folkeskolen : til gavn for hvem?


Beskrivelse


Kritisk indlæg til debatten om inklusion i folkeskolen skrevet på baggrund af forfatterens egne erfaringer som folkeskolelærer med mange års praksiserfaring kombineret med faktuel viden om inklusion. Argumenterer for, hvorfor inklusion ikke virker efter hensigten, men tværtimod ofte ekskluderer frem for at inkludere.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. aug. 2015

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 11. aug. 2015

Kritisk indlæg til debatten om inklusion i folkeskolen skrevet på baggrund af forfatterens egne erfaringer kombineret med faktuel viden om inklusion. Bogen har stor relevans for alle med interesse i folkeskolen og skolereformen.

Pia Hardenberg er folkeskolelærer med mange års praksiserfaring. Disse erfaringer bruger hun i denne udgivelse til at argumentere for, hvorfor inklusion ikke virker efter hensigten, men tværtimod ofte ekskluderer frem for at inkludere.

Bogen er et yderst aktuelt og hjertevarmt indlæg til debatten om skolereformen og inklusionsbegrebet. Pia Hardenberg vil elevernes bedste. Både de fagligt stærke, og de der skal inkluderes. Hun er tydelig i sin argumentation, og hun formår at demonstrere, at der er langt fra politikernes skåltaler til folkeskolens virkelige verden.

Bogen kan læses sammen med de mange, nye udgivelser om inklusion eller med debatbøger som eksempelvis Folkeskolen - efter reformenDrop ambitionerne - og lav bedre undervisning og Drop ambitionerne - og lav bedre undervisningBogen kan læses sammen med de mange, nye udgivelser om inklusion eller med debatbøger som eksempelvis Folkeskolen - efter reformen og .


Fagbladet folkeskolen [online]

d. 10. nov. 2015

af

af

Dorthe Lau

d. 10. nov. 2015


Læsepædagogen

Årg. 63, nr. 6 (2015)

af

af

Berit Rye Windfeld

Årg. 63, nr. 6 (2015)