Bogen kan læses bredt af enhver, som er nysgerrig efter viden om hjernefænomener og menneskets bevidsthed og underbevidsthed.
Bogens forfatter er amerikansk hjerneforsker og forfatter til den skønlitterære Sum : fyrre fortællinger fra det hinsides, 2010. I nærværende bog er han inde på sit kerneområde: hjerneforskningen med særligt fokus på det underbevidste, der udgør ni tiendedele af menneskets hjernevirksomhed. Eagleman anskueliggør med mange underholdende eksempler, hvordan de ubevidste hjerneprocesser styrer vore tankegange, valg og vaner. Der, hvor vi ofte tror, det handler om fornuftsbaseret, logisk tænkning, er vi tvært imod styret af noget, vi overhovedet ikke har gjort os klart. Og det er sådan set udmærket ifølge forfatteren. Mange opgaver bliver faktisk bedre udført af underbevidstheden end af bevidstheden. Men samtidig er det godt at blive klar over det. Bogen rummer også stof til en del filosoferen. Når man kan blive vred på sig selv, hvem er det så, der bliver vred på hvem? Forfatterens hele tilgang og vinkling vidner om en herligt divergent tænkende hjerne.
Tankens biologi, 2005 handler også om hjernen og er den titel, jeg synes, har mest til fælles med den aktuelle. Ikke fordi de på nogen måde erstatter hinanden, men på grund af den sprudlende, overskudsagtige måde begge forfattere serverer et kompliceret videnskabeligt stof.
Det er en både underholdende og tankevækkende bog, vi her har fået oversat til dansk. Den kan læses og formidles bredt.