Bøger / faglitteratur / kogebøger

Insekter på menuen : den nye trend i Europa


Beskrivelse


Kogebog med retter der indeholder insekter. Bl.a. Buffalo-orme, voksmøllelarver, melorme og græshopper. Desuden indeholder bogen kapitler om forskellige aspekter ved entomofagi (at spise insekter). Fra gennemgang af næringsindhold og andre fakta omkring insekter kontra oksekød - til spisevaners udvikling over tid og erfaringer med folks første insektsmagning.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 13. feb. 2017

af

af

Frederik Nielsen

d. 13. feb. 2017

Koge- og inspirationsbog om at spise insekter i den daglige kost. Henvender sig til dem der gerne vil vide mere om at spise insekter og inspireres af opskrifterne.

Forfatteren, der skriver bloggen buglady.dk, fortæller i bogen om sin personlige rejse ind i en verden hvor insekter er en fødevare og en hel reel del af den daglige kost. Hendes interesse begyndte i 2014. I Europa er vi først nu begyndt at tænke på insekter som mad, selvom mange andre kulturer og lande altid har spist insekter. Bogen beskriver hvorfor det er vigtigt og bæredygtigt at spise insekter fremfor kød. Den kommer rundt om fødevarelovgivningen på området, og om hvor det er muligt at anskaffe sig insekter til menneskeføde. Der er beskrivelser af besøg på insektfarme, og bogen beskriver hvor udbredt det er at spise insekter i Danmark og i udlandet. Bogen indeholder 20 opskrifter med buffalo-orme, græshopper, melorme og voksmøllarver.

Sproget er meget beskrivende og bogen fremstår teksttung i layout og formulering. Bogen er et øjebliksbillede af den nuværende situation angående insekter som mad, og en del af bogen som fx forhandlerlister vil miste relevans på et marked i udvikling.

Samme forlag har også udgivet InsectivoreSpiselige insekterInsectivore som er mere gennemarbejdet og enkelt opbygget med et flottere slutresultat. Ellers er der ikke meget andet end Spiselige insekter at finde på dansk Samme forlag har også udgivet Insectivore som er mere gennemarbejdet og enkelt opbygget med et flottere slutresultat. Ellers er der ikke meget andet end at finde på dansk InsectivoreSamme forlag har også udgivet som er mere gennemarbejdet og enkelt opbygget med et flottere slutresultat. Ellers er der ikke meget andet end Spiselige insekter at finde på dansk .