Skønlitterær fortælling tilsat masser af naturvidenskab, om den socialt akavede Leif og hans forsøg på at forstå sig selv og sin omverden. Til læsere af dannelsesromaner med en ung mand i centrum.
Leif elsker naturvidenskab og er ved at færdiggøre sin ph.d.-afhandling på universitetet i Århus. På kollegiet gemmer han sig for de andre beboere inde på sit værelse, hvor tiden går med onani og computerspil. Men da studielivet får en brat afslutning må han flytte ud i det virkelige liv. Her er hans faste holdepunkt søsteren Tanja og hendes to børn. Han fortæller naturvidenskabelige eventyr til den ældste. Men kan alt liv beskrives med matematik, formler og rationelle betragtninger? Og kan Leif overvinde sin sociale angst og finde et ståsted uden for universitetsverdenen?.
Det er en meget lovende og velfortalt debutroman, som fint lykkedes med at blande naturvidenskabelig viden og samtidig beskrive Leifs mange forsøg på at komme i kontakt med sig selv og livet. For måske der gælder det samme med mennesker som med væsker, at vi kan skifte form og udtryk alt efter omgivelsernes karakter. Og måske eventyr og naturvidenskab faktisk godt kan forenes.
Der er en større lethed, mere humor og ikke så meget smerte i Skolekomedie : roman af Erling Jepsen, men plottet med en ung genert mand i et studiemiljø, der forsøger at finde sin vej i livet er det samme.