Bøger / faglitteratur

Islandske heste : fakta og fortællinger


Beskrivelse


Fakta og fortællinger om islandske heste. Faktadelen præsenterer betydelige avlsheste fra begyndelsen af det 20.århundrede til nutid, derefter en række fortællinger om venskaber mellem heste og mellem heste og mennesker. Til sidst en række sagn, eventyr og spøgelseshistorier med heste, elverfolk og elverheste.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. dec. 2017

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 7. dec. 2017

Flot kulturhistorisk mix af fakta og fortællinger om islandske heste. For dig som er hesteinteresseret og for den som søger inspiration om Islands historie og kultur.

Kulturhistorisk bog om den tætte forbindelse og den naturlige samhørighed som findes blandt mennesker og heste i Island. Forfatteren skriver bl.a.: "Vi er primært i Island, hvor hesten er uløseligt forbundet med kulturhistorien..." Bogen er i tre dele. Første del præsenterer betydelige avlsheste fra begyndelsen af det 20.århundrede til nutid. Her er overskrifter som "Præsentation af kendte hingste" og "Stammødre i islandsk hesteavl. Anden del rummer en række fortællinger om venskaber mellem heste og mellem heste og mennesker. Her er fx overskrifter som "En historie om en ny følhoppe i flokken", "At ride den løbske Skjöldur" og "At genkende sit føl efter flere års adskillelse". Tredje del indeholder sagn og eventyr om heste. Her er spøgelseshistorier med heste og fortællinger om elverfolk og elverheste. Overskrifter er fx "Et møde med en vandhest", "Troldkvinden feder heste op" og "Om manden der under et ridt, mødte to sultne ravne". Lisa Hvarregaard er cand.mag., foredragsholder og forfatter. Hun har også skrevet Hovslag fra Sleipnir.

Kulturhistorisk perle af en bog om islandske heste, hvor ikke mindst sagn og eventyr om den islandske hest fascinerer.

Om den islandske hest i Danmark findes Den fantastiske historie om islænderen i Danmark.