Bøger / skønlitteratur / roman

Isola


Beskrivelse


En dag pakker overlægen Tessa sin rygsæk, vender sit hidtidige moderne, stressede storbyliv ryggen og vandrer ind i de svenske skove, hvor hun gradvist vokser sammen med naturen.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2005

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 9. sep. 2005

Her er Madeleine Hessérus' (f. 1953) første roman, som er det første, hun får oversat til dansk. Hun har tidligere skrevet noveller. Tessa Björk, 38 år, er ortopædkirurg og lever storbylivet med clockradio, karriere, fitness og overfyldt kalender, så hun og samleveren Tom efterhånden kun taler sammen via telefonsvarer. Midt i den travle hverdag og dens overvejelser om børn eller overlægestilling bliver Tessa syg med svimmelhed og allergisk udslæt. En dag pakker hun en rygsæk og begynder at gå: Op gennem forstæderne, ud på landet, ind i skoven. Her lever hun mere og mere på naturens præmisser og lærer at spise frugt, bær, rødder og fisk. Det er en forudsigelig civilisationskritik. Men samtidig er romanen vidunderligt skarp i sine iagttagelser, og den er smukt skrevet. Der er mange fine passager, fx opholdet hos en eneboer, der bliver skildret helt Peddersen og Findus-agtigt, og mødet med en flok hjemløse på en café, som er fortalt med en næsten surreel skæv humor. Forløbet er godt komponeret, så Tessas vandring i tid og afstand modsvarer hendes mentale vandring fra det regelbundne, destruktive liv i storbyen til naturen, som ikke blot er idyl, men en nødvendighed for at leve. En flot roman, som både er irriterende og inciterende med stof til eftertanke og diskussion. Den vil blive efterspurgt men uden lang kø. Velegnet til læsekreds.


litteratursiden.dk

d. 23. jan. 2006

af

af

Susan von Magius

d. 23. jan. 2006

Fascinerende svensk roman om en kvinde, der får storbyallergi og tager på skovtur – i 12 måneder, måske mere. Tessa Björk er en travl 38-årig ortopædkirurg, som netop har fået tilbudt en overlægestill...


Ugeskrift for læger

Årg. 167, nr. 46 (2005)

af

af

Ulla Davidsen

Årg. 167, nr. 46 (2005)


Jyllands-posten

d. 1. sep. 2005

af

af

Jon Helt Haarder

d. 1. sep. 2005


Weekendavisen

d. 2. sep. 2005

af

af

Liselotte Wiemer

d. 2. sep. 2005


Information

d. 1. sep. 2005

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 1. sep. 2005


Børsen

d. 2. sep. 2005

af

af

Christa Leve Poulsen

d. 2. sep. 2005