Bøger / skønlitteratur / roman

Isvæversken


Beskrivelse


I vinteren 1809 vender John Frayne hjem til staten New York, arret på sjæl og krop. Han må kæmpe mod grusomhed, grådighed og dumhed før familiehistorien hænger sammen og kærligheden får sin chance.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. sep. 2001

af

af

Eva Lodal

d. 18. sep. 2001

Selvstændig fortsættelse af MLs tre bøger om Hannah Trevor og Maine i 1700-tallets slutning; denne foregår i 1809 og har den døve Jennet i hovedrollen. Anslaget er fortættet og dramatisk, og stedet og især årstiden - den nådesløse vinter som ML visualiserer så godt - ridses op. Derefter fortælles i tilbageblik om hovedpersonerne indtil deres tråde løber sammen i et forladt og ødelagt herskabshus med en særegen historie; der er lidt af tonen fra Bødkers Silas-bøger over gruppen af outsidere, som danner en slags familie, bygget på arbejdsfællesskab og ligeværd. Jennet, der som sin mor er stærk, modig og helt sin egen, finder sit livs kærlighed i en mand der - ligesom hendes far - er smuk, belæst og passioneret, handlekraftig, meget maskulin og med traumatiske begivenheder i bagagen (plus en bevægende indsigt i indianerkulturer). Det er næsten for meget. Også denne bog handler om grusomhed, om griskhed, dumhed og personligt nag som bliver fatalt - og om skyld og tilgivelse; her er intet krimiplot, men en spændende og fascinerende historie som antyder happy end efter en lidt kulørt afslutning, hvor for mange knuder skal løses op. Ellers er historien meget flot fortalt, både indfølt og rå, og detaljerig nok til at levendegøre en fjern fortid.


litteratursiden.dk

d. 31. okt. 2003

af

d. 31. okt. 2003

To udstødte mennesker mødes i tusmørket ved en frossen sø i det østlige Amerika i året 1809. Anbefalet af bibliotekar Ianne Elo, Bibliotekerne i SøllerødLån bogen på Hun er Jennet Trevor, datter af ...


Politiken

d. 11. jan. 2002

af

af

Connie Bork

d. 11. jan. 2002