Bøger / skønlitteratur / roman

Italiensvej


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


I 1958 kommer en ung italiensk kvinde med et spædbarn til København for at skabe sig en tilværelse i sin mors hjemland. Men hvorfor er hun nærmest på flugt? Og hvad med kærligheden?

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. maj 2015

af

af

Birgit Sloth

d. 18. maj 2015

I 1958 kommer en ung italiensk kvinde med et spædbarn til København for at skabe sig en tilværelse. Romanen vil glæde alle, men nok især kvinder, som holder af realistiske hverdagsskildringer.

24-årige Vittoria tager i 1958 med sit spædbarn fra Rom til København i sin mors hjemland. På et billigt hotel møder hun Conny, der er servitrice på en natklub, og på trods af forskelligheder bliver de venner. Vittoria får arbejde som husbestyrerinde hos en enkemand, Einar, med to små børn og lægepraksis på Italiensvej på Amager. Gennem et års tid fortælles om hverdagsliv, venskab, forelskelse, børneopdragelse og kulturforskelle. I hverdagsskildringen er der en gennemgående uvished om, hvorfor Vittoria har været nødt til at forlade Rom, der først afklares til sidst. Forfatteren er især kendt for krimiserien med Dan Sommerdahl.

Velskrevet realistisk roman om kvindeliv i familien og på arbejdsmarkedet i 1950'ernes København. Der er fine tidstypiske detaljer, og det skiftende perspektiv mellem de to veninder og Einar samt nysgerrighed om Vittorias historie er med til at fastholde læseren.

Forfattere som Thorstein Thomsen, Ester Bock, Martin Jensen og Jane Åmund har skrevet lignende romaner om 1950'erne, og deres læsere vil synes godt om "Italiensvej".


litteratursiden.dk

d. 29. maj 2015

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 29. maj 2015

Romantiske forviklinger, dunkle hemmeligheder og et skønt persongalleri fylder siderne i denne velkomponerede og medrivende kærlighedsroman. Anna Grue, der jo er mest kendt for sin populære krimiser...


Jyllands-posten

d. 30. maj 2015

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 30. maj 2015


Berlingske tidende

d. 13. juni 2015

af

af

Eva Pohl

d. 13. juni 2015


Weekendavisen

d. 3. juli 2015

af

af

Katinka Bruhn

d. 3. juli 2015