Bøger / faglitteratur

Iværksat af kvinder


Beskrivelse


Interviews med 10 unge, kvindelige iværksættere, der repræsenterer brancher som modedesign, hoteldrift, frisør, PR-virksomhed, arkitektur og datingbureau. De fortæller ærligt om, hvordan de kom i gang, faldgruber, glæder, barrierer, balancen mellem arbejde og privatliv, kampen med økonomien og meget andet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. juni 2010

af

af

Jytte Bræmer

d. 14. juni 2010

Inspirationsbog for kvinder med iværksætterdrømme.

Bogen består af 9 interviews med i alt 10 unge, kvindelige iværksættere. De repræsenterer brancher som modedesign, hoteldrift, frisør, PR-virksomhed, arkitektur, datingbureau, men med den fællesnævner, at de alle er lyse, good-looking kvinder, der ligner modeller. De fortæller ærligt om, hvordan de kom i gang, faldgruber, glæder, barrierer, balancen mellem arbejde og privatliv, kampen med økonomien og meget andet. Hvert interview afsluttes med en lille liste over de vigtigste råd fra den interviewede. Afslutningsvis er der et kapitel, der indeholder generelle gode råd fra to kvinder, der lever af at rådgive andre kvinder med iværksætterdrømme og -planer. Et ultrakort afsnit om de praktiske forhold som skat, moms, selskabsformer, forsikring mv. kan findes grundigere i andre bøger målrettet iværksættere. Kan virke som inspiration til kvinder, der går med drømmen om at blive selvstændig, men som ikke tør tage det endelige skridt. Kunne have vundet ved at rumme større bredde i valget af interviewede - såvel typemæssigt som branchemæssigt. Kan kun være et supplement til den iværksætterrådgivning, der findes i de fleste kommuner og regioner.

Kan supplere Lumholt: Fra biks til business, 2008, som er en lille håndbog indeholdende gode råd til specielt kvindelige iværksættere.

En samling af interviews med fortrinsvis yngre, kvindelige iværksættere, som kan virke som inspiration for andre kvinder med iværksætterdrømme.