Bøger / faglitteratur

Den geniale iværksætter


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. feb. 2012

af

af

Carsten Güllich-Nørby

d. 3. feb. 2012

Henvender sig til iværksættere af alle slags, men alle der måske går rundt med en spirende ide kan finde inspiration. Kan bruges som supplerende materiale fx til en handelsskoleopgave.

Toke Kruse, der bl.a. på sit site www.dengeniale.dk karakteriseres som en "serie-iværksætter", har iværksat 10 virksomheder siden 2001, og er nu direktør for 25 ansatte med kunder i 176 lande. Han starter som iværksætter i 2001. I bogen opfordres læseren til fx at opdele sin læsning over en uge og bogens 5 afsnit følger ugedagene. Efter introen kalder mandagens læsning med råd om "Iværksætteri og start-ups", tirsdagens afsnit omfatter "Fakturering & betalinger", om onsdagen er det tid til "Bogføring kort og godt", torsdagen dækker "Regnskab der er til at forstå" og fredagens "bonus" er "20 ekspertråd om iværksætteri". Og ikke mindst det med tallene gør TK rigtigt godt og forståeligt og det for enhver, tror jeg. Et af de 20 ekspertråd spørger fx "Hvor kan du tjene flest penge?" Og her reflekteres fornuftigt og ligetil over, om man som iværksætter skal arbejde isoleret hjemmefra, eller måske søge en social synergieffekt fx i et kontorfællesskab.

Andre bøger om iværksætteri er fx Start din egen virksomhed af Susanne Juhl eller Du kan blive iværksætter : inspiration og træning til at begynde eget firma af John Larsen. Men nærværende bog skiller sig unikt og positivt ud.

Sympatisk og frisk fornyende bog om at iværksætte, der kan bruges på mange bibliotekers hylder.