Bøger / skønlitteratur / roman

Jaget af skæbnen : Grazia dei Rossis hemmelige bog


Beskrivelse


En jødisk kvinde vokser op i renæssancens Italien som datter af en rig bankier og oplever på nærmeste hold tidens voldsomme politiske og religiøse omvæltninger og en lidenskabelig kærlighedshistorie med en kristen adelsmand.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. maj 1999

af

af

Kent Skov

d. 11. maj 1999

Stort anlagt pittoresk skæbne- og familieroman fra renæssancetidens Italien. Altdominerende hovedperson og jeg-fortæller i den detaljerige roman er pigen/kvinden Grazia dei Rossi, en velbegavet og selvbevidst datter af det rige jødiske bankierfamiledynasti Rossi. Vi følger familiens omskiftelige skæbne, der svinger mellem gunstig og indflydelsesrig status og jødeforfølgelse ved de lunefulde hoffer i bystaterne. Fortællerammen er en såkaldt "libro segreto" nedskrevet af Grazia til sønnen Danilo - en type fortrolig levnedbeskrivelse med de bedste forretningsmæssige tips til efterkommeren. Grazias bog handler dog om (kærligheds)livet og dramatiske tildragelser med moderens tidlige død, flugt fra dogmatiske kristne og udstødelse af jødesamfundet. Grazia bliver dog godt gift med pavens hoflæge og får selv succes som indflydelsesrig rådgiver for en fyrstinde. Miljøbeskrivelserne er i top om det forbavsende moderne postmiddelalderlige samfund isprængt tilbagevendende magtkampe staterne imellem og vilkårlige pestepidemier. Bogen rammer effektivt og måske lidt velkalkuleret ind i tidens trend med handlekraftige heltinder i en farverig handlingsramme. Kvalitetsunderholdning der vil appellere bredt til kernegruppen af (kvindelige) romanlæsere o. 30 og op. Jacqueline Park er canadier, pensioneret professor, og bogen er hendes debut.


litteratursiden.dk

d. 31. juli 2006

af

af

Suzanne Bang

d. 31. juli 2006

Højdramatisk historie med stor underholdningsværdi, med masser af indtryk, dufte, spændinger, kærlighed og drama fra den italienske renæssance. Anbefalet af bibliotekar Suzanne Bang, Horsens Bibliotek...


Jyllands-posten

d. 21. maj 1999

af

af

Hans Andersen

d. 21. maj 1999


Weekendavisen

d. 28. maj 1999

af

af

Katinka Bruhn

d. 28. maj 1999


Kristeligt dagblad

d. 14. aug. 1999

af

af

Louise Puck

d. 14. aug. 1999