Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jagten på den hemmelige bog


Beskrivelse


En kedelig efterårsferie alene på en kostskole udvikler sig for pigen Helle dramatisk, da hun sammen med skolens pedel rejser ind i handlingen på forskellige filmatiserede bøger.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Torben Wilhelmsen

2007

Lille forholdsvis letlæst spændingsbog, der udmærker sig ved gennem sin handling at give læseren lyst til at læse nogle af de store klassikere.

Forfatteren, der i løbet af få år har skrevet en række bøger inden for især krimi- og gysergenren, har her begået en lille bog, der placerer sig et sted mellem science fiction og spænding. Pigen Helle skal tilbringe en ferie alene på en kostskole. Den kedelige ferie udvikler sig imidlertid hurtigt til en spændingsfuld oplevelse, da hun opdager, at pedellen har en maskine, der gør, at man kan bevæge sig ind i handlingen på diverse film (filmatiserede bøger). Maskinen bygger på en gammel bog med trylleformularer, og den efterstræbes af den mystiske professor Steiner. På et hængende hår lykkes det H. og pedellen at slippe væk fra det sammenstyrtede hus i filmen/novellen "Huset Ushers Fald", mens Steiner (måske) dør. Bogen slutter med en kort præsentation af de bøger (film), som H. besøger via pedellens opfindelse. Efter en lidt svag start udvikler historien sig til et ganske spændende forløb (hvis man i øvrigt kan acceptere det usandsynlige plot). Den rummer ikke megen personkarakteristik eller miljøtegning, men er ren underholdning/spænding fortalt i et letløbende og velskrevet sprog. Ill. med stregtegninger, der passer fint til historien.

Forholdsvis letlæst spændingsbog med elementer af gys og sf., som vil blive populær som en række af forfatterens øvrige spændingsbøger.

Alt i alt en udmærket trivi/spændingsbog bog til selvlæsning fra ca. 11 år.