Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Japanske strikkemønstre 2 : 250 elegante mønstre


Beskrivelse


En samling af 250 originale japanske strikkemønstre med hulmønstre, fladedækkende og sammensatte mønstre. En bog for erfarne strikkere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2021

af

af

Lene Hedengran Rasmussen

d. 24. feb. 2021

En samling af 250 originale japanske strikkemønstre med hulmønstre, fladedækkende og sammensatte mønstre. En bog for erfarne strikkere.

Bogen indeholder hulmønstre, fladedækkende mønstre, sammensatte mønstre, mønstre med krydsede masker samt mønsterpaneler. Her er også et kapitel med kanter, og bagest er der en uddybende oversigt over særlige symbolforklaringer. Her er 250 mønstre at vælge imellem. Forfatteren er en anerkendt japansk strikkedesigner, og bogen indledes med en grundig introduktion af den garvede underviser Gayle Roehm.

Den grundige introduktion gør at bogen også er egnet for "vestlige" strikkere, da her er tale om særlige teknikker, og de japanske diagrammer er mere intuitive, end dem vi ellers er vant til. Mønstrene kan bruges på sjaler, trøjer, huer, strømper, vanter osv. Mønstrene er grundige og uddybende, men det er klart en bog for erfarne strikkere - eller strikkere med en særlig forkærlighed for den japanske strikketradition.

Denne er i samme stil som forfatterens første bog: Japanske strikkemønstreStrikkepinde & spisepindeRød. Hendes tidligere samlinger af strikkemønstre er ikke udgivet på dansk. Disse to er de eneste bøger med japanske strikkemønstre. I andre strikkebøger er der primært japansk inspiration; fx i denne: Strikkepinde & spisepinde, der er lettere tilgængelig (og samtidig er en kogebog). Der er også: Rød med fokus på trøjer og bluserDenne er i samme stil som forfatterens første bog: Japanske strikkemønstre. Hendes tidligere samlinger af strikkemønstre er ikke udgivet på dansk. Disse to er de eneste bøger med japanske strikkemønstre. I andre strikkebøger er der primært japansk inspiration; fx i denne: , der er lettere tilgængelig (og samtidig er en kogebog). Der er også: Rød med fokus på trøjer og bluserDenne er i samme stil som forfatterens første bog: Japanske strikkemønstre. Hendes tidligere samlinger af strikkemønstre er ikke udgivet på dansk. Disse to er de eneste bøger med japanske strikkemønstre. I andre strikkebøger er der primært japansk inspiration; fx i denne: Strikkepinde & spisepinde, der er lettere tilgængelig (og samtidig er en kogebog). Der er også: med fokus på trøjer og bluser.