Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg er farmor


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Digte der tager afsæt i fortidens erindringer om en opvækst præget af alkoholisme og misbrug, samt det at forsøge at komme på fode efter flere år med både narkomani, alkoholisme og psykiatriske indlæggelser.

Indhold

  • Jeg saknar dig mindre och mindre

  • Denne digtbog er nummer to i en planlagt trilogi

  • Jeg åbner døren til altanen

  • Fjernsynet kører altid

  • I vaskekælderen sidder en indvandrerkvinde

  • Et sted i flyttekasserne

  • Lidt før netto åbner

  • Der er en grønlænder

  • Jeg er skilt

  • Jeg har købt to fugle

Se alle (53)

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. apr. 2018

af

af

Michael V Jensen

d. 12. apr. 2018

Digtsamling, der tager afsæt i fortidens erindringer om en opvækst præget af alkoholisme og misbrug, samt det at forsøge at komme på fode efter flere år med både narkomani, alkoholisme og psykiatriske indlæggelser.

Digtsamlingen, der er bog nummer to i en planlagt "misbrugstrilogi", har to spor, hvor det ene er barndomserindringer om en opvækst med forfatterens farmor som omdrejningspunkt. Om farmorens og farfarens indbyrdes forhold og i særdeleshed det misbrug som sætter dagsordenen for farmorens og dermed også forfatterens liv. Det andet spor fortæller om forfatterens eget misbrug og den proces det er at forsøge at komme på fode og få en dagligdag til at fungere, med møder med misbrugskonsulenter, psykiatrien mv. Bogens digte fortæller om hvordan en social arv kan være svær at slippe af med og hvordan fortidens mønstre stadig kan definere nutiden.

Mikael Josephsen skriver godt, kort og præcist. Digtenes poesi er rammende og der er en fin linje gennem hele digtsamlingen, der både gør den overskuelig og flere steder bevægende at læse. Man får et troværdigt indblik i en misbrugers liv og de kampe det indebærer med mismod, skyld, tvivl og få lyspunkter, samt den tunge bagage fortiden og erindringen kan være.

Forfatteren har bl.a. skrevet digtsamlingen KnækDejlig deprimeret, der er den planlagte trilogis 1. del. I samme boldgade findes Tom Pilegård Olsens Dejlig deprimeretForfatteren har bl.a. skrevet digtsamlingen Knæk, der er den planlagte trilogis 1. del. I samme boldgade findes Tom Pilegård Olsens .


Kristeligt dagblad

d. 14. aug. 2018

af

af

Martin Gregersen (f. 1988)

d. 14. aug. 2018


Berlingske tidende

d. 26. maj 2018

af

af

Jørgen Johansen (f. 1941)

d. 26. maj 2018


Politiken

d. 31. mar. 2018

af

af

Mikkel Krause Frantzen

d. 31. mar. 2018