Bøger / faglitteratur til børn

Jeg er godt anbragt, når - : fortællinger og anbefalinger om anbringelse fra børn og fagpersoner


Beskrivelse


Hvad vil det sige at være anbragt, og kan man have et godt liv når man ikke bor sammen med sin familie? Børn fortæller om deres oplevelser med anbringelse, mens forældre og fagpersoner deler deres erfaringer og anbefalinger om emnet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. sep. 2019

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 9. sep. 2019

Håndbog om anbragte børn, primært skrevet til fagpersoner på det almene børneområde, til studerende og til opgaveskrivere fra 8. klasse. Bogens sidste del henvender sig også til unge i eller på vej til botilbud.

Børn og unge skal vide, at der findes et trygt alternativ, når det er utrygt at bo sammen med forældrene. Det er bogens udgangspunkt. Børn fortæller om deres oplevelser med anbringelse, og andre børn om deres forestillinger om at være anbragt. En mor fortæller om at have sine børn anbragt, og lærere fortæller om deres erfaringer med at modtage anbragte børn i klassen. Bogen beskriver kort børns rettigheder, mens der gives mere plads til erfaringer og anbefalinger fra eksperter - fagfolk såvel som børn. Til sidst en oversigt, især henvendt til børn og unge, om hvor man kan henvende sig for at få hjælp.

Udmærket og absolut nyttig bog, der noget "snakkende" og lidt løst disponeret sigter bredt. Sprogligt kan børn og unge godt læse med, men et udsat barn vil næppe selv vælge denne bog, der består af ren tekst og ingen illustrationer.

Anbragte børnTvangsfjernelse af børn og unge i praksisDe fordømte forældreNår du ikke kan bo derhjemmeNår man bor i en anden familie indeholder også personlige beretninger. Tvangsfjernelse af børn og unge i praksis henvender sig især til forældre med en børnesag, ligesom Zornigs De fordømte forældre. Til børn og unge findes publikationerne Når du ikke kan bo derhjemme og Når man bor i en anden familieAnbragte børn indeholder også personlige beretninger. henvender sig især til forældre med en børnesag, ligesom Zornigs De fordømte forældre. Til børn og unge findes publikationerne Når du ikke kan bo derhjemme og Når man bor i en anden familieAnbragte børn indeholder også personlige beretninger. Tvangsfjernelse af børn og unge i praksis henvender sig især til forældre med en børnesag, ligesom Zornigs . Til børn og unge findes publikationerne Når du ikke kan bo derhjemme og Når man bor i en anden familieAnbragte børn indeholder også personlige beretninger. Tvangsfjernelse af børn og unge i praksis henvender sig især til forældre med en børnesag, ligesom Zornigs De fordømte forældre. Til børn og unge findes publikationerne og Når man bor i en anden familieAnbragte børn indeholder også personlige beretninger. Tvangsfjernelse af børn og unge i praksis henvender sig især til forældre med en børnesag, ligesom Zornigs De fordømte forældre. Til børn og unge findes publikationerne Når du ikke kan bo derhjemme og .