Bøger / skønlitteratur / digte

Jeg er ikke interesseret i at vide hvorfor du skriger : jeg har brug for at vide hvorfor du ikke skriger hele tiden


Beskrivelse


Er du til velskrevne digte om livet og alt det, der kan være svært at rumme i vores ofte kaotiske tilværelse, anbefales denne stemningsmættede poesibog.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. sep. 2020

af

af

Thomas Ry Andersen

d. 29. sep. 2020

Er du til velskrevne digte om livet og alt det, der kan være svært at rumme i vores ofte kaotiske tilværelse, anbefales denne stemningsmættede poesibog.

Poul G. Exners bog med digte kredser om mange forhold af tilværelsen, både det indre og det ydre liv, og til tider også det mellem himmel og jord. Digtene bevæger sig igennem det nære i livet, fra de små glæder som en ensom cykeltur eller en tur i ZOO til store eksistentielle temaer som en skilsmisse, faderrollen, et dødsfald, et mistet barn og ikke mindst kærligheden. Det er forhold i livet, der både kan give fornyet styrke, men som også kan slå et menneske helt tilbage.

Samling med letlæste og forholdsvis letforståelige digte, hvor man i mange af digtene tydeligt fornemmer den personlige resonans. Digtene suppleres med udtryksfulde, drømmende farveillustrationer, der på fin vis understreger det kaotiske og melankolske i digtene. Der er flere stærke digte, som efterlader et markant aftryk i læseren: "Flydende i horisonten, bundet/ til mørket bevæger du dig igennem vindene/ grå måne, dæmon fra havet/ du forbander træerne, liljerne/ bitre./ Gule sygdomme i sommernætterne/ Maskerne er opbrugte. Snart styrer/ rustne børn/ voldsomme mod jorden, lynene kælver".

I Knud Steffen Nielsens Min kontrabogPinseliljer og Jens Kæmpes Pinseliljer finder man ligeledes stærke og eftertænksomme digte om tilværelsenI Knud Steffen Nielsens Min kontrabog og Jens Kæmpes finder man ligeledes stærke og eftertænksomme digte om tilværelsen.