Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg kan ikke hjælpe dig med dine problemer


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Punktroman om en ung mands liv ind og ud af et parforhold, alt imens han søger efter autencitet og mening.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. sep. 2015

af

af

Thomas Olesen

d. 11. sep. 2015

Kortprosatekster om eksistentielle overgangsfaser i en ung københavners liv. Lovende debut som vil glæde læsere med fine smagsløg.

Fortælling om en mand i et limbo præget af tilfældighed, vanskelige overgangsfaser og en forgæves søgen efter ægthed og kærlighed. Han er af en velhavende lægefamilie og har haft en tryg opvækst, men samtidig slås han med et mislykket parforhold, arbejdsløshed og rodløshed. Formen er minimalistisk og nøgternt beskrivende. Skrevet som en jeg-fortælling, skiftevis henvendt til et du og som små, private dagbogsindføringer uden adressat.

Lovende debut. Første halvdel af bogen markerer sig ved en særlig fortættet form med en underspillet, flertydig symbolik. Dog mistes lidt af nerven og intensiteten i sidste del. Alt i alt er bogen rigtig vellykket, meget stilsikker og stemningsfuld. Flere af teksterne går rent ind i et sært depersonaliseret, rytmisk sprog.

Johan Davidsen bidrager til et overordnet billede af sin egen generation af unge mænd med fokus på identitet, parforhold og mening, som det ses hos mange jævnaldrende, mandlige forfattere, fx hos Caspar Eric i digtsamlingen Nike. Hos Davidsen får den priviligerede, men søgende, mand stemme. Hos begge forfattere er der desuden refleksioner over samtidskunsten.


Politiken

d. 22. sep. 2015

af

af

Alexander Vesterlund

d. 22. sep. 2015


Jyllands-posten

d. 22. sep. 2015

af

af

Tobias Skiveren

d. 22. sep. 2015


Information

d. 26. sep. 2015

af

af

Kamilla Löfström

d. 26. sep. 2015


Kristeligt dagblad

d. 8. okt. 2015

af

af

Martin Gregersen

d. 8. okt. 2015


Weekendavisen

d. 2. okt. 2015

af

af

Linea Maja Ernst

d. 2. okt. 2015