Bøger / faglitteratur / erindringer

Jeg kommer aldrig til at se verden igen


Beskrivelse


Essays af den tyrkiske forfatter og journalist Ahmet Altan (f. 1950), der som politisk livstidsfange, fortæller om sine oplevelser i fængslet. Om dagliglivet og om at holde fast i, hvem man er, selvom omgivelserne gør, hvad de kan, for at nedbryde én.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. juni 2019

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 24. juni 2019

Essays af den tyrkiske journalist og forfatter, der som politisk livstidsfange, fortæller om sine oplevelser i fængslet, med både vid, humor og beundringsværdigt overskud. Til læsere af forfatterbiografier og interesserede i politisk og samfundsorienteret litteratur.

Ahmet Altan blev sammen med andre tyrkiske forfattere, journalister og myndighedspersoner arresteret efter kupforsøget i Tyrkiet i 2016. Altan fik livsvarigt fængsel. Denne samling af essays er skrevet i fængslet, hvor Altan har forbud mod at kommunikere med omverdenen, så hans advokater har bragt teksterne med ud, når de har besøgt ham. Han fortæller om arresten i hjemmet, opholdet i fængslet, forhøret, domsfældelsen og efterfølgende om hændelser oplevet i fængslet. Altan har et stort forfatterskab bag sig og har været en omstridt journalist i sit hjemland. Dette er hans første bog på dansk.

En rørende og vigtig bog, både som dokument over den politiske situation i tyrkiet, som afhandling om menneskerettigheder og i særdeleshed som et eksempel på den menneskelige vilje og et indblik i en skæbne med et bemærkelsesværdigt overskud. Altans kraft kommer fra trangen til at skrive, og skrive det kan han, så magisk og levende så ingen mure kan holde ham inde.

Orhan Pamuk er en anden tyrkisk forfatter, oversat til dansk, der også har været udsat for retsforfølgelse i Tyrkiet. Berømte bøger skrevet i fængsler er fx Nelson Mandelas EftertankerDe profundis og Oscar Wildes De profundisOrhan Pamuk er en anden tyrkisk forfatter, oversat til dansk, der også har været udsat for retsforfølgelse i Tyrkiet. Berømte bøger skrevet i fængsler er fx Nelson Mandelas Eftertanker og Oscar Wildes .


litteratursiden.dk

d. 6. okt. 2019

af

af

Søren Feldtfos Thomsen

d. 6. okt. 2019

Frihed på tryk. Fængslet forfatter har skrevet en grufuld og gribende essaysamling om livet bag tremmer i et stadigt mere autoritært Tyrkiet. Ligesom tusindvis af andre intellektuelle blev den tyrkisk...


Kristeligt dagblad

d. 20. juli 2019

af

af

Claus Grymer

d. 20. juli 2019


Weekendavisen

d. 2. aug. 2019

af

af

Kathrine Tschemerinsky

d. 2. aug. 2019