Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg så et mord


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Til en halloween-fest fortæller en 13-årig pige, at hun har været vidne til et mord. Ingen tror på hende, men kort tid senere bliver hun selv myrdet. Hercule Poirot træder til for at opklare sagen.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

C. H. Henriksen

d. 19. dec. 2018

Hercule Poirot er snart en gammel mand, men han må siges at holde sig godt. Hans opfinderske er også snart en gammel dame med mange både gode og dårlige bøger bag sig, men også hun holder sig godt, også som forfatterinde. Hendes romaner har i de senere år fulgt nøjagtig det samme mønster, som kan ses i hendes tidligere, godt og mindre godt i en naturlig blanding. Jeg så et mord hører så absolut til blandt de bedre. Ikke noget mesterværk, men en poirotopgave, som nok skal blive husket. Læseren har nok kunnet ane den rette udgang af sagen om mordet på en nysgerrig pige under en børnefest, hvor hun har erklæret, at hun har set et mord. Alligevel holdes vi hen i spænding til opklaringen, som nok bliver den ventede men alligevel kan overraske. Jo, Poirot og Dame Christie kan stadig deres ting. En oplagt anskaffelse.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. juni 2014

af

af

Michael Olsen

d. 18. juni 2014

Målgruppen for disse tre krimier er læsere, der kan lide de lidt gammeldags "whodunnit"-krimier, hvor alle spor præsenteres for læseren, der således kan gætte om kap med detektiven.

Agatha Christies krimier er stadig efterspurgt og selv om de har mange år på bagen efterhånden, så holder de stadig. I Den åbne grav bliver Hercule Poirots tro følgesvend, Kaptajn Hastings forelsket i en ung kvinde, han møder tilfældigt i toget i Frankrig. Kaptajn Hastings møder hende igen, da han og Poirot efterforsker en mystisk drabssag med lighedspunkter til et tidligere begået mord. I Jeg så et mord efterforsker Poirot drabet på en 13-årig pige, der kort tid forinden havde erklæret, at hun havde været vidne til et mord. Alle er naturligvis chokerede over mordet på pigen, men så sker der endnu et mord. I Tæppefald - Poirots sidste sag møder vi en stærkt svækket Poirot, der har tilkaldt Kaptajn Hastings til det samme sted, hvor de mødte hinanden for første gang og opklarede deres første mord. Nu skal Hastings være Poirots øjne og ører, så et mord kan forhindres, før Poirots tid rinder ud. De to sidstnævnte krimier er de bedste, da der er mere gods i dem, blandt andet på grund af lidt samfundskritik og den tristhed og melankoli, der er i især den sidste krimi.

Læsere vil kunne finde lignende krimier hos Agatha Christie selv, men også bl.a. Dorothy L. Sayers.

Gode krimier af typen "whodunnit", der stadig holder i dag. Kan anbefales til supplering, hvis der er huller i samlingen.


Politiken

d. 1. aug. 1970

af

af

Ib Christiansen

d. 1. aug. 1970


Berlingske tidende

d. 1. juli 1970

af

af

Tage La Cour

d. 1. juli 1970


Kristeligt dagblad

d. 17. juni 1970

af

af

Dan Turell

d. 17. juni 1970


Aktuelt

d. 17. juli 1970

af

af

Ole Hyltoft Petersen

d. 17. juli 1970


Berlingske tidende

d. 23. dec. 1975

af

af

Frits Remar

d. 23. dec. 1975


Politiken

d. 8. dec. 1975

af

af

Tage La Cour

d. 8. dec. 1975