Bøger / skønlitteratur / roman

Jeg vil savne dig i morgen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Krimi. Den tidligere politimand Thorkild Aske er netop blevet løsladt efter at have afsonet tre år for manddrab. Plaget af skyld og kronisk smerte overtales Thorkild til at rejse til en lille ø i Nordnorge for at finde en ung mand der er forsvundet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. dec. 2018

af

af

Lone Krøgh

d. 19. dec. 2018

Kommer en dykker virkelig op af havet og fjerner et lig foran en tidligere politimand, eller ser han syner? Det kan krimilæsere få svar på i denne norske krimidebut.

Norske Thorkild Aske er tidligere politimand, men er ikke længere i tjeneste efter at have afsonet en dom for manddrab i påvirket tilstand. En bekendt beder ham om at finde hendes forsvundne voksne søn, og som privatperson tager Thorkild til Nordnorge, hvor han ender i et fyr på en øde ø. Han finder sønnen dræbt og også liget af en ung kvinde, men kvindeliget forsvinder igen. Folk tror, at Thorkild igen er narkopåvirket, og inden han ser sig om, er også et par lokale politifolk forsvundet. Det trækker på alle måder op til uvejr, og Thorkild får hjælp af nogle fastboende. Men hvem kan han egentlig stole på?.

Den fallerede politimand og medicinmisbrugende Thorkild Aske er ikke bekendtskab, som gør et stort indtryk. Det er en krimidebut, som vil meget, men skønt velskrevet lykkes den ikke rigtig. Dels er den længe om at komme igang, og dels ender plottet med at være en tam affære.

Kan sammenlignes med skotske Stuart MacBride, der også skriver krimier om ensomme ulve i og omkring politiet, og som også foregår i barske miljøer.