Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Jojo, der danser med solen


Beskrivelse


Da Jojo, fodboldrøddernes venstrewing, bliver adopteret af en rig familie, bliver han en fange i et gyldent bur og er tæt på at svigte både holdet og sig selv.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. juli 2008

af

af

Ulla Møller

d. 23. juli 2008

De 10-12-årige drenge der er fortrolige med fodboldrøddernes univers kan fortsætte her. Nye læsere der gerne vil i gang med en underholdende serie skal nok begynde ved bind 1, men så vil de også hænge på.

En del af inspirationen til handling og personer i serien De vilde fodboldrødder stammer helt sikkert fra den tyske radio-, film- og tv-medarbejders arbejde som træner for et drengefodboldhold. Med elleve titler burde holdet være fuldtalligt, men i hjemlandet er der udkommet tretten bøger, for reserverne kommer også til orde. Selv om bøgerne handler om holdsport, er det den enkelte spiller, der får stemme i hver bog. I denne er det Jojo der bor på børnehjem, fordi hans mor er alkoholiker. Hun elsker sin søn og vil hans bedste. Derfor lader hun en rig familie adoptere ham, men for dem er han kun et stykke legetøj, og da de vil have ham til at svigte fodboldrødderne, må han vælge. Selv om miljøet er realistisk er der samtidig noget surrealistisk over skildringen af livet blandt vennerne på fodboldbanen, deres træner og træningen. Til dette indtryk bidrager en indforstået jargon der vil appellere til lattermusklerne hos målgruppen og som let kan inspirere til fyndord og bramfri tale. Sjove illustrationer i gråtoner letter læsningen.

Andre nyere serier om fodbold er Ringtveds Dreamteam, Cras' FC Panter og Unenge og Gahrtons bøger om Målløse United.

En god bog i en god serie om fodbold, kammeratskab på tværs af forskelligheder, teambuilding og kampånd.