Bøger / faglitteratur

Julens øl


Beskrivelse


Præsentation af 24 juleøl, én for hver dag indtil den 24. december. Derudover beskrives bl.a. juleøllets historie og indholdet i julekalenderen på TV2's "Natholdet" i 2017 og der gives enkelte madopskrifter med og til øl. Med et ølleksikon.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2018

af

af

Louise Urban Andersen

d. 5. sep. 2018

Læs om forskellige typer juleøl og juleøllets historie. Bogen henvender sig til alle ølentusiaster.

Bogen introduceres med et forord, hvorefter juleøllets historie gennemgås. Der fokuseres på oprindelsen af juleøl med rødder i nordisk mytologi og ofringer til vætterne. Den historiske beskrivelse af juleøllet bevæger sig op til nutiden og fortæller i korte træk om de danske bryggerier, der i dag producerer juleøl. Bogens hovedfokus er en julekalender i den forstand, at der for hver dag i december indtil den 24. december præsenteres en ny type juleøl eller julebryg. Imellem præsentationerne er der uddrag fra fx islandske sagaer, forklaringer på ordet "jul", Berthelsens oplevelser i "Natholdet" (TV2 Zulu) og madopskrifter med øl. Bogen afrundes med et ølleksikon.

Berthelsen har en tydelig passion for juleøl, og det skinner på fin vis igennem i artiklerne og beskrivelserne af de forskellige typer juleøl.

Carsten Berthelsen har en lang række bøger om øl bag sig. Indeværende bog er 3. version af Berthelsens Juleøl24 øl du skal smage før det bliver julDen store øl-o-pædi fra 2004, som blev revideret i 2008 og udkom under titlen 24 øl du skal smage før det bliver jul. Artiklerne i denne nye udgave er reviderede og ajourførte. En mere omfangsrig gennemgang af øltyper findes i Den store øl-o-pædiCarsten Berthelsen har en lang række bøger om øl bag sig. Indeværende bog er 3. version af Berthelsens Juleøl fra 2004, som blev revideret i 2008 og udkom under titlen . Artiklerne i denne nye udgave er reviderede og ajourførte. En mere omfangsrig gennemgang af øltyper findes i Den store øl-o-pædiCarsten Berthelsen har en lang række bøger om øl bag sig. Indeværende bog er 3. version af Berthelsens Juleøl fra 2004, som blev revideret i 2008 og udkom under titlen 24 øl du skal smage før det bliver jul. Artiklerne i denne nye udgave er reviderede og ajourførte. En mere omfangsrig gennemgang af øltyper findes i .