Bøger / faglitteratur til børn

Juratidens dinosaurer


Beskrivelse


Om dinosaurernes tidsalder, præsentation og beskrivelse af dinosaurertyper, bl.a. den tidlige juratids giganter, planteædere, sauropoderne, tidens rovdyr, flyvende krybdyr og dinosaurer, gigantiske krybdyr i oceanerne, livet i havet samt stegosaurer i sen juratid.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2003

af

af

Kresten Søe Christensen

d. 26. mar. 2003

Udgivelsen af dinosaurbøger har gennem årene antaget et næsten mastodontagtigt omgang. Men interessen er stadig stor og sliddet tilsvarende. Denne titel udkommer i en ny serie Dinosaurer under lup, som udmærker sig ved at skabe et fint tidsmæssigt overblik ved at behandle de enkelte perioder og deres dinosaurer særskilt. Layoutet i dette bind om Juratiden er indbydende og farvestrålende. Der indledes med omtale af Juratiden som dinosaurernes sande tidsalder, og kapitlerne omfatter fx Juratidens rovdyr, massive sauropoder, stegosaurer og livet i havet. Hvert kapitel indledes med et dobbeltsidet efter min mening lidt stift men dramatisk tegnet optrin med dyr med generelle oplysninger. Disse opslag fungerer så som indledning til yderligere dobbeltopslag med mere indgående faglige oplysninger i en indledningstekst uddybet af faktabokse, billedtekster og oplysninger i mindre sats. Her består illustrationerne af fotos, tegninger, skeletter, kort m.m. - alt sammen indfældet henover sider og tekster. Det er næppe overraskende, at de store og mest interessante dinosaurer er i centrum. Alt andet ville også skuffe målgruppen fra 12 år, som efter min vurdering vil tage godt imod både serien og titlen. Et udmærket og spændende supplement i emnet.


Bibliotekernes vurdering

d. 26. mar. 2003

af

af

Lars Damm Jensen (skole)

d. 26. mar. 2003

Leksivisuel bog i stort format i en serie på 4 titler om dinosaurer i forskellige geologiske tidsaldre, trias, jura, kridt samt deres endeligt. Bogens indledningsopslag har udover indholdsfortegnelse en vejledning til, hvordan en leksivisuel bog anvendes samt en præsentation af dinosaurernes udvikling i juratiden. Derefter vises forskellige typer af dinosaurer, først på et dobbeltopslag med typedyret i en dramatisk og spændende situation, og derefter mere indgående og deltaljeret på de næste sider med kort indledende brødtekst, illustrationer, kort og grafer med uddybende og forklarende tekst, sammenligninger og faktuelle oplysninger. Derudover henvisninger til relevante opslag samt inserater med yderligere uddybende tekst. Bagest stikord. Bogen har et spændende og udfordrende layout og fortæller på en levende måde om juratidens dyr på land, i luften og i vandet. Kombinationen af de store spændende situationsillustrationer og faktaopslag er god, og bogen/serien supplerer bibliotekets andre dinosaurusbøger og giver fint overblik over dyregruppens udvikling og undergang. Kan bladre-/kiggelæses fra omkring 9-10 år, men udbyttet stiger med alderen, ligesom den fint kan anvendes til både fornøjelseslæsning og emnearbejder på skolebiblioteket.Informationer og udgaver