Bøger / skønlitteratur / roman

Kængurukrøniken


Beskrivelse


En talende kænguru flytter ind til Marc-Uwe i hans lejlighed i Berlin. Kænguruen er kommunist og vild med Nirvana. Marc-Uwe er komiker og musiker. Sammen funderer de over livets store spørgsmål og ender ud i mange skøre situationer.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. sep. 2016

af

af

Cæcilie Hjorth Pedersen

d. 14. sep. 2016

Samfundssatirisk roman om komikeren Marc-Uwe og en talende kænguru, der flytter ind hos ham i hans lejlighed i Kreuzberg i Berlin. Kænguruen er stor fan af Nirvana, kommunist og vild med at diskutere, så Marc-Uwe får sin sag for. Til læsere af satiriske romaner.

"Kængurukrøniken" er opbygget af mange små anekdoter om Marc-Uwes og kænguruens fælles liv i en lejlighed i Berlin og om de mange skøre situationer og indbyrdes diskussioner, de ender ud i. Deres diskussioner drejer sig om alt fra om romtoppe er vanedannende til om gæld findes og om essensen af Hegels samlede værker kan koges ned til en SMS. Anekdoterne begyndte som radioindslag, som forfatterne Marc-Uwe Kling selv lagde stemme til. Radioudsendelserne indbragte ham flere priser. Marc-Uwe Kling er desuden dobbelt tysk mester i poetry slam.

En underfundig og opfindsom bog, hvor der er smurt tykt på i alle episoderne og diskussionerne. Nogle gange lidt for tykt. Marc-Uwe Kling skriver i et ligefremt og direkte hverdagssprog, der gør bogen hurtigt læst, selvom tunge drenge som fx Hegel, Max Weber og Nietzsche med flere optræder i den. Et dybere kendskab til tysk samfundshistorie og -kultur er dog nødvendigt, hvis læseren skal have fuldt udbytte af bogens satire og humor.

Anden lignende tysk satire findes i Timur Vermes Han er tilbage, hvor Hitler dumper ned på en byggeplads i Berlin i 2011 og kommer ud for mange komiske og absurde begivenheder.